duminică, 25 februarie 2018

Amintiri...

Rapid București a câștigat primul titlu de campioană a României în sezonul 1966/67 și avea să ne reprezinte în Cupa Campionilor Europeni în sezonul 1967/68.


Rapidiștii antrenați de Valentin Stănescu au debutat pe 27 septembrie 1967 la Cernomoreț cu campioana Bulgariei, Botev Plovdiv. 
Campioana României a pierdut cu 2-0 acea partidă însă avea să se califice la București în prelungirile partidei. Codreanu restabilea egalitatea la general după reușitele din minutele 25 și 70. 
Ionescu a marcat golul calificării în minutul 108, iar Rapidul se califica în turul 2.
În runda a doua, campioana României a întâlnit campioana Italiei, Juventus, Torinezii s-au calificat după ce i-au eliminat pe grecii de la Olympiacos cu 2-0.
Prima manșă dintre Rapid și Juventus s-a jucat pe Stadio Comunale din Torino pe 29 noiembrie 1967. 
Stănescu a jucat cu Necula Răducanu (portar), Dan Coe, Ilie Greavu, Nicolae Lupescu, Ion Motroc, Constantin Dinu, Constantin Jamaischi, Teofil Codreanu, Emil Dumitriu, Ion Ionescu și Constantin Năsturescu.
De cealaltă parte, tehnicianul torinezilor, Herrierto Herrerea a jucat cu Roberto Anzolin (portar), Giancarlo Bercellino, Ernesto Castano, Alessandro Salvadore, Cinesinho, Luis del Sol, Gianfranco Leoncini, Giovanni Sacco, Roger Magnusson, Gianpaolo Menichelli și Gianfranco Zigoni.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Magnusson în minutul 58 cu un șut de la marginea careului de 6 metri.
Returul de la București de pe 13 decembrie, s-a terminat la egalitate, scor 0-0 iar Juventus se califica în turul următor după 1-0 la general.
sursa:http://tikitaka.ro
Amintirile tatălui meu. 
Deocamdată mai pretioase decât ale subsemnatului.
Deocamdată. :-)
FzR!!