marți, 9 iulie 2013

Cronica unei morti ANULATE

30.05.2013
RAPID - Ceahlaul 2-0
Meciul Lacrimilor Noastre

Atat al rapidistilor din fotoliile de acasa cat si al Ingerilor din Ceruri.
Meci ce a culminat, imediat dupa ultimul fluier al arbitrului, cu momentul de mare incarcatura emotionala oferit de catre Pancone:  sarutul pe obrajii plansi ai gazonului NOSTRU de ACASA.

Cu vocea grava, Pancone a diagnosticat povara apasatoare si nedreapta abatuta, prin titlul cronicii lui Gabriel Marquez.

Departe de intentia de a supune aceste randuri unor conotatii biblice, pentru simplul motiv ca unica mea credinta se numeste RAPID, va semnalez cateva concidente cutremuratoare:

-      Atat scriitorul columbian cat si Idolul Giulestean au acelasi prenume: Gabriel. Gabriel reprezinta, urmare a unei interogari via google, alaturi de arhanghelul Mihail, unul dintre cei mai importanti ingeri ai traditiei crestine, fiind considerat spiritul divin al Adevarului.

-      Zilele scurse de la data ultimului meci pana la data semnarii contractului de preluare (pentru ca Rapid NU se vinde!): 39.

Fara a plictisi (sper!) indic aici faptul ca studiile savantului rus Konstantin Korotkov, profesor la Universitatea de Stat de Tehnologii Informationale din St. Petersburg, a ajuns la concluzia ca numerele 9 si 40, tin nu numai de moarte dar si de mistere care transforma constiinta umana: 9 luni dureaza o sarcina, Moise a petrecut 40 de zile pe muntele Sinai, primind poruncile, 40 zile Isus Hristos a fost ispitit in desert.

Cu siguranta ca intr-o zi, stiinta va descoperi semnificatia exacta a acestor cifre.
Eu imi permit interpretarea eventimentelor, considerand ca probabil in aceste 39 de zile scurse, Rapidul Nostru a cutreierat precum porumbeii dalbi a lui nea Mincea, de la localul de scoala primara din vara lui ‘23, prin vremurile lui Giusy si ale iubirilor sale, prin destinele lui Filotti, Dan Coe, Sandu Neagu si pana la acest ultim act consumat cu tribunele goale, ca apoi sa de decida in cea de a 40-a zi in favoarea Renasterii.
Reamintindu-ne mistic noua (9) celor care am fost si deznadajduiti, ca suntem muritori, dar ca RAPIDUL ESTE NEMURITOR.

Draga Pancone, imi permit sa te corectez:
Titlul corect este “Cronica unei morti ANULATE”.
Pentru ca ASTAZI am simtit cu totii, rememorand din invatamintele celor 90 de ani de Istorie incercata ca Dzeu ne iubeste.
Se spune ca pe cei buni si alesi, pe cei ce-i iubeste cel mai mult, Domnul ii chinuie si cel mai tare.
La capatul acestui chin s-a dovedit, in aceasta a 90-a vara a Aniversarii Noastre, ca RAPIDUL NOSTRU TRAIESTE.

Si apropos, sa nu uit: astazi suntem in data de 9 iulie 2013.

Multumim Cerurilor Visinii.
Legenda Continua
LA MULTI ANI, RAPID!

FzR!