marți, 16 iulie 2013

SINGURI IMPOTRIVA TUTUROR

Caseta tehnica Istoriei Rapidului Nostru cu siguranta nu va consemna pentru anul 2013 urmatoarele derby-uri extra-sportive:
-       La data de 11 martie 2013 a fost depus la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, in dosarul nr. 46406/3/2012, planul de reorganizare a societaţii FOTBAL CLUB RAPID S.A.
Planul uimeste prin superficialitatea intocmirii lui si nu reprezinta decat o expunere periculoasa a societatii fara orizont (in forma depusa) financiar argumentat.

-       La data de 10 mai 2013 Comisia de Licentiere se antepronunta deciziei Tribunalului Bucuresti, determinand amanarea judecarii in vederea aprobarii planului de reorganizare a FOTBAL CLUB RAPID S.A.
tocmai pentru data de 13 septembrie.  
Dovada ca nu suntem “pe gustul puterii”, este strict reprezentata de disputa referitoare la cuantumul drepturilor de televiziune cuvenite de drept  ocupantei locului 8 (1,9 mil €), orice diminuare putand insemna chiar anularea planului financiar depus la tribunalul judecatoresc;

-       Sâmbătă, 6 Iulie 2013 orele 12:04, abuzul din 10 mai se vrea indreptat (desi amanarea la Tribunalul Bucuresti e una definitiva), prin decizia Comitetului Executiv FRF cu şapte voturi pentru şi unul impotriva, in vederea stabilirii celei de-a 18-a echipe participante in Liga 1, a unui baraj între Concordia, echipă fără criteriul sportiv, şi Rapid, fără criteriul de licenţiere. Halucinanta decizie surprinde opinia fotbalistica si cu atat mai mult lotul (restrans!) al Rapidului intrunit doar cu 5 zile in urma;

-       Spre surprinderea celor ce au pus la cale acest baraj al rusinii, in data de 13 iulie 2013 se stabileste din nou un adevar sportiv: Rapid invinge (meci netelevizat!) cu 2-1 deja retrogradata Concordia Chiajna.

-       La nici 24 ore dupa disputarea partidei, oficialii Concordiei, trecand peste decizia Comitetului Executiv FRF, depun la TAS o cerere de anulare a rezultatului barajului si mentinerea Chiajnei in Liga 1 (hello??);
-       La data de 15 iulie 2013 sefii cluburilor Viitorul Constanta (culmea sportivitatii, nu?), Ceahlaul si U Cluj, fac un memoriu catre LPF pentru ca Rapidul sa fie tratata ca o nou-promovata si nu ca ocupanta locului 8.

Astfel, desi Rapidul ar trebui sa primeasca aproximativ 2 milioane € pentru locul obtinut in campionat, in urma memoriului, daca va fi acceptat de Comisii, clubul giulestean ar urma sa incaseze cu 1 milion de euro mai putin.

Miza disperata pentru acest milion pare sa ofere explicatiile pentru evenimentele scurse  pana la aceasta data, nimic altceva un joc murdar al puterii in care Rapiduletul Nostru a fost tarat fara voia sa.

Respectandu-ne blazonul si traditia, Rapidul a demonstrat inca o data ca ramane SINGURA si UNICA unitatea de masura a Adevarului si Deminitatii.

Intr-o societatea lipsita de responsabilitate si avida de trofee mincinoase, ne este dat sa asteptam acum (apropos, ala mic de rasufla greu e TASu’!) verdictul unui organism neutru al carui regulament (FIFA, da?) mentioneaza criteriul sportiv drept unica masura de stabilire a ierarhiei sportive.

Indiferent de verdictul TAS, asteptat pana cel mai tarziu 18 iulie, Rapidul Nostru TRAIESTE si are o ISTORIE CURATA.

Dupa aprobarea planului de reorganizare, sunt convins ca indiferent de liga in care ne vom afla nu vom contesta la TAS si nu vom cere incasarea diferentei cuvenite din drepturile tv.

Pentru simplul motiv ca “Rapidul Nostru are Sufletul Curat / Chiar daca e de TOTI furat”.

Cel mai important lucru este ca RAPID EXISTA. Prin si pentru NOI.

FzR!