luni, 7 iulie 2014

World Cup - Zilele 22 & 23


Rio de Janeiro - MARACANÃ: Uma grande descoberta !!! 
Franta - Germania


Sau altfel spus, mai mult decat o disputa economica a zonei EURO, cu victime inclusiv din lumea fotbalului:

confruntarea a opus printr-o interpretare alegorica, Mannschaft-ul cancelarului si trupa lui Hollande:

Alternativ, in baracana din Avenida des Taberas, selectionata zugravilor (adicalea io si dnul Nicu) cu berile la brau (spray-ul cu spuma e doar pentru arbitrii) , intoneaza imnul verii: "Staropramen-Staropramen ist fur alle". Atmosfera e electrizanta. Cauza pare intrerupatorul, caci din cand in cand mai scapara cate o scanteie. Ignoram amanuntul si ne impartim optiunile in privinta favoritilor.
Scenariul partidei e unul insa usor de anticipat. Mannschaft-ul joaca exact, baietii din hexagon nu par a se ridica la inaltimea momentului. De inteles de altfel, nu?

Si probabil pentru ca oracolul testos Cabecao a indicat o noua victorie a germanilor ( a 3-a in CM dupa epilogul trist din Spania '82 si confruntarea din Mexic '86), dupa o lovitura de la coltul terenului, Hummels (13') se inalta peste tot mai scunzii cocosi galici si inscrie.
Scorul Franta - Germania 0-1 avea sa se mentina pana la sfarsit. Germanii sunt in HALBFINALE. Noi impartim frateste Halbele. 
Si prietenele lui Hummels si Gotze.

Baietii lui Hollande parasesc scena mondialului.


Fortaleza Estádio Castelao

Brazilia - Columbia 

“Estamos agradecidos con Dios”, spun la unison cu Guillermo Cuadrado. Adevarat este insa ca mijlocasul ofensiv multumeste Divinitatii pentru accederea in fazele superioare, 


iar eu pentru ale lui verisoare": 

Binenteles incognito: 


Interesant, paharul meu cu bere, nu? 
Selectionata carioca, favorita din nou pentru noi reactii lacrimogene, incurajata poate si de predictia testoasei Cabecao ( 1- 0 Selecao), strange (cum era si de asteptat) intreaga natiune pe plaja de la Copacabana:



Ajunsi acolo (eu si zugravul!) ne schimbam RAPID optiunile:
Inteleapta decizie pentru ca minutul 7, la golul lui Thiago Silva, ne gaseste deja imbratisati cu cele doua fetite. Lipiti de suporterele selecao, ne gandim cat de frumos e fotbalul.
Nu ne desprindem decat la golul lui David Luiz (69'). Obligati de un GOLAZO de la mai bine de 30 metri. Direct in vinclul lui Ospina.

Columbia puncteaza prin Armero (fault dur la Neymar) si respectiv in poarta lui César prin James Rodriguez (79').
Camerele surprind la executarea penalty-ului, pe umarul lui Rodriguez o lacusta uriasa. Semn ca asistenta a fost depasita la aceasta partida:

Lacrimile de final lui Rodriguez ne scutesc de la orice fel de comentarii.

Brazilia - Columbia 2-1 

Argentina - Belgia
Ziua incepe sub asediul media impotriva centralului Carlos Velasco Carballo de la Brazilia - Columbia.
Maniera liberă de arbitraj a decis absenta lui Neymar cel putin pentru meciul din semifinale.
Titlurile sunt fara menajamente:

In jurul stadionului Estadio Nacional Brasilia rivalitatile sunt uitate, iar unitatea este una emotionanta:

Ariciul-oracol “Thai” de la grădina zoologică din oraşul Chiang Mai nu are de lucru si alege in favoarea Belgiei:

Riposta ultrasului de la Vatican decreta ecumenic un Unitatis Redintegratio, iar Gonzalo Higuaín (dupa o deviere nefericita a belgienilor, semn ca divinitatile si-au facut treaba!) inscrie dupa o abstinenta de 528 minute.
A meritat asteptarea, zic eu! Mai desfacem o bere.
Pe parchetul proaspat montat, aplicam aceeasi strategie ca a belgienienilor:

Cutiile de bere jucand evident rolul dracilor rosii. Care nu mai reusesc, in ciuda insistentelor, sa modifice pana la final tabela de marcaj:
Argentina - Belgia 1-0

Costa Rica - Olanda

Sau lupta dintre David vs Goliat programata pe Arena Fonte Nova Salvador. Un David devorator campioane mondiale si europene.
Respectand registrul tactic, Van Gaal il mentine pe banca pe salvatorul in cazuri de urgenta, caruia ii putem pronunta cel mai bine numele doar dupa 4-5 beri: Klaaaaasss Huntelaaaaaaaaaar.

La fel cum Olanda continua lectia de limba spaniola dupa Spania, Chile şi Mexic. Portocalele raman deci cu "no es ningun problema", eu si zugravul Nicu balmajind un dialect din ce in ce mai nordic.
In teren, cu un Navas imperial si o autobaza exacta, costaricanii muta meciul in prelungiri.
Unde Vaaaan Gaaaaaal (accentul meu e aproape peeerfeecct!) sparge geamul de urgenta ( 106' Klaaaaasss Huntelaaaaaaaaaar in locul lui Indi) si Krul in 120' (??) in locul verisorului adoptat fortat Cillessen (citit SILEssen).
Ultimul citat nu are timp sa ajunga intre buturi pana la fluierul de final al arbitrului. Tasnesc repede la frigider, dribland cu eleganta un trafalet, o trusa de scule si una bucata sotie.
Executarea penalty-urilor avea sa ne clarifice ( pe mine si pe dnu' Nicu) in legatura cu motivul introducerii lui Krul.
Baiatu' asta a fost pur si simplu magnific. A ghicit fiecare colt si a respins 2 dintre lovituri (Bryan Ruiz si Umana).

Abil si vigilent exact ca o sotie de suporter ce nu-si cunoaste limitele. Inclusiv cele bahice. Ma refer aici la suporter.
Costa Rica - Olanda 3-4
Olanda continua lectia de spaniola si in semifinale unde va intalni Argentina.