miercuri, 9 iulie 2014

HALBFINALE. UMILINCAO !!!


Brazilia - Germania 

Stadionul "Mineirao" din Belo Horizonte a devenit marti scena teatrului de razboi dintre formaţia "auriverde" si Mannschaft-ul dnei Angela. 

Accidentarea lui Neymar, suspendarea lui T. Silva  şi intoarcerea echipei sale pe "arena groazei" l-au obligat pe Scolari să apeleze din nou, de urgenţă, la psihologul echipei, Regina Brandao. 
Dincolo de tribunele arenei Helio Sillman, un preot voodoo, si-a pregătit ritualul pentru a-i impiedica pe nemţi in drumul catre poarta lui Julio Cesar.


Fara efect asupra mea si fara a ma impiedica in pasii dansului "Lepo, Lepo" - devenit la moda, anunt in fata camerelor (sufragerie si dormitorul mare!) titularul din noaptea aceasta: 


Nu apuc sa lovesc tavanul cu al 2-lea dop de pluta, ca in 11' Muller (tinta vrajitorului Sillman!) inscrie cu latul in poarta lui Julio Cesar. Tribunele trec de la visare la uimire:

Eu imi mai trec (ordonat, nu?) in cont o noua mai sus amintita sfintita licoare. 
Panzerele continua numaratoarea: Klose 22', Kross 24', Kross 26' si 29' Khedira. Cand naibii au ajuns astia la litera "K"? 
Disperarea tribunelor este cutremuratoare:

Dincolo de un sport, fotbalul reprezinta pentru aceasta natiune religia cea mai de pret si chiar insusi luminita de la capatul tunelului. Spre o viata macar putin mai buna. 
Repriza a 2-a, aduce cateva statistici stranii: Neuer a salvat de 2 ori mai multe mingii decat Cesar (care de fapt nu a retinut niciuna), nou-introdusul Schurrle trage de 2 ori la poarta, ambele pe spatiul portii in interval de doar 2 minute. Prima fiind reusita din 69'. Zece minute (79') mai tarziu recidiveaza, trimitand 200 de milioane de suflete spre un UMILINCAO istoric.
7-0!! 

Ca o ironie a sortii, Horizonte-ul arata BELO doar pentru Mannschaft-ul rasfatat cu OLE-urile tribunelor. Semn ca orgoliul ingenunchiat nu-i impiedica totusi sa-si dovedeasca fair-play-ul in fata celor ce le-au fost astazi superiori. 
Scolari solicita la TAS suspendarea licentei de libera practica a Reginei Brandao. 
Oscar (90') reduce din diferenta. 
Din pacate pentru brazilieni, in noaptea aceasta luminita de la capatul tunelului s-a dovedit a fi insusi trenul. 

Mai destup o sticla. Impartasind acceasi suferinta cu milioanele de sperante ucise in aceasta noapte.
Retelele media se intrec in ironii. Semn ca totusi viata trebuie sa mearga mai departe:

Brasil, decime que se siente...

Germania - Brazilia 7 - 1