marți, 29 august 2017

"Uitați-vă bine la acest copil...."

Marco Asensio a semnat cu Real Madrid în ianuarie 2015. Clubul ”galactic” nu a ales să-l aducă pe ”Santiago Bernabeu” decât în vara imediat următoare, pentru ca mai apoi să-l cedeze sub formă de împrumut, pentru un sezon, la Espanyol Barcelona.
A revenit, sub comanda lui Zinedine Zidane, la începutul sezonului trecut și a cunoscut rezultate dintre cele mai bune. A strâns 38 de partide, a înscris de 10 ori și a contribuit decisiv la alte patru reușite ale colegilor în toate competițiile.
Acum, fotbalistul în vârstă de 21 de ani a marcat debutul în toate competițiile cu Real Madrid (Supercupa Europei și Spaniei, La Liga) și în meciul cu Valencia a ridicat tribunele în picioare.
"Magnific!",
"De pe altă lume",
"Cu adevărat galactic!",
"Netransferabil de la Real Madrid", au fost doar o parte dintre expresiile folosite la adresa celui care este socotit de mulți drept un viitor câștigător al Balonului de Aur.
Asensio a deschis scorul în minutul 10, cu o nouă execuție "de pus în ramă": după o recuperare la 35 de metri, a urcat cu mingea la picior și a plasat mingea lângă bară, cu un șut excelent plasat, de la 17 metri, care l-a lăsat fără reacție pe portarul Neto.
Asensio (21 de ani) a fost și cel care a închis tabela, iar cea de-a doua reușită i-a adus și premiera.
În minutul 83, Asensio a executat o lovitură liberă pe colțul portarului, care din nou a rămas țintuit de execuția atacantului de la Real.
Acum, presa din Spania notează că înainte de a se alătura Realului, Asensio a fost curtat de Barcelona și Athletic Bilbao, cluburi ademenite de talentul pe care îl arăta la Mallorca.
Barcelona ar fi putut obține transferul lui cu șase luni înaintea ”galacticilor”.
Catalanii au negociat cu agentul fotbalistului și au propus clubului să plătească 2,5 milioane de euro în numerar, iar celelalte două milioane de euro rămanse din clauză mai târziu.
Doar că Mallorca a vrut toți banii din clauză plătiți pe loc, într-o singură tranșă.
La acea vreme, directorul sportiv al Barcelonei, Andoni Zubizarreta, era de asemenea interesat să-l aducă pe Douglas Pereira de la Sporting Gijon, care i-a și costat pe catalani 5 milioane de euro, astfel că pista Asensio a fost abandonată.
Câteva luni mai târziu, Jose Angel Sanchez, director general al Madridului, a luat telefonul și a parafat pe loc înțelegerea pentru ca transferul să se efectueze în schimbul a 3,9 milioane de euro, Mallorca acceptând o reducere de 600.000 de euro, pentru ca insularii să-l poată păstra, sub formă de împrumut, până în luna iunie 2015.
Între timp, chiar în toiul discuțiilor, Carlo Ancelotti s-a întâlnit cu jucătorul și agentul lui.
”Nu vă faceți griji pe ce poziție va juca la Real Madrid. Marii jucători se adaptează peste tot. Și Marco este un mare jucător”,  a apreciat managerul italian.
Înainte de telefonul lui Jose Angel Sanchez a fost și interesul lui Athletic Bilbao, dat fiind faptul că tatăl fotbalistului, Gilberto, a fost dintotdeauna un susținător al grupării care a jucat recent cu dinam0.
Băiatul este născut în Palma de Mallorca și din timp tatăl său și-a dat seama că Marco va putea cu greu fi convins să ia calea lui Athletic.
Marco era un fan înfocat al lui Real Madrid.
Cei care îl cunosc bine știu că mic copil Marco dormea cu un leu de pluș al clubului ”blanco” și îmbrăcat în tricoul Realului. Mama sa, care l-a însoțit la multe dintre jocurile sale, a fost și cea care l-a susținut să-și urmeze visul.
De fapt, într-o zi de vară, cu mult înainte ca Asensio să fie în vizorul lui Real, mama sa l-a întâlnit pe Florentino Perez. Mama lui Marco a fost cât se poate de directă:
”Domnule, uitați-vă bine la acest copil, deoarece înt-o bună zi va semna pentru Real Madrid“.
Acea credință pe care a avut-o mama lui, joi urmând să se împlinească șase ani de la decesul ei, l-a convins pe Asensio să-și atingă țelul în viață.
dupa un articol aparut pe http://www.digisport.ro
Fie ca se numeste AFC, Miscarea sau Academia, copii Rapidului au acelasi numitor comun: Iubirea fara de Sfarsit.
Toti, dar absolut toti au adormit inca din frageda lor copilarie cu ritmurile galeriei, cu bucuria in suflet dupa cate un meci spectacol, cu gandul la idolii lor, dar si cu speranta pentru vremuri macar ceva mai bune.
Dintre aceste sute de copii se vor aduna cel putin 23-24.
Despre  acesti 23-24 de viitori idoli este vorba in acest editorial.
Pentru ei va cer sa-i urmariti indeaproape si apoi sa va minunati de magia lor.
Pentru ca acesti 23-24 de copilasi intr-o zi vor juca toti intr-o echipa "precum Real Madrid".
FzR!!