sâmbătă, 28 octombrie 2017

Ce mai membra de partid...

La doua saptamani de la confruntarea din Giulesti, impotriva "frumoasei adormite" a fotbalului romanesc, ni se cuvine dreptul la replica fata de bannerul afisat de sudisti.
Inca din anul constituirii SC FC Rapid SA, probabil la fel precum multe alte societati, i-a fost sortit falimentul de o clasa politica aflata la putere. 
In 2006, vice-premierul copos este initiatorul legii insolventei L85/2006. 
Anii ce au urmat nu au insemnat decat planul diabolic pus in aplicare de vice-premierul de trista amintire si mediul corupt:
In calitate de ocupanta a locului 8 a Ligii I a editiei 2012-2013, refuzandu-i-se cei 1,6 milioane EURO drepturi de televiziune, SC FC Rapid SA devine prima echipa aflata in insolventa care este retrogradata in liga secunda.
Sigur, nu inainte de a se inventa circul unui baraj impotriva celor de la Concordia Chiajna, echipa patronata de Mircea Minea primarul ce va avea sa se transfere apoi in curtea celor de la ALDE.
In 2013 rapidistul declarat Minea avea sa militeze pentru fuziunea mai mult decat rusinoasa Rapid-Concordia. 
Fara succes.
In cele doua procese de la TAS si dupa disputarea Rapidului a doua etape de liga I, frf in calitate de parat nu-si apara cauza.
Semn ca politicul isi facea loc in fotbalul romanesc.
Unica victima a jocurilor cu iz de interese politice devine astfel SC FC Rapid SA.
Urmeaza cea de-a doua retrogradare in divizia secunda, culmea in cadrul aceluiasi an competitional. 
Episod (ne)demn de Cartea Recordurilor.
In sezonul 2013-2014, SC FC Rapid SA devine patronata de Adrian Zanfir, fost presedinte al Ligii micilor intreprinzatori din psd.
Rapidul devine tot mai evident jucaria unor interese obscure, sufletele miilor de suporteri si povestile lor de generatii fiind fara mila calcate in picioare.
SC FC Rapid SA revine in Liga I (devenita intre timp liga Insolventilor) indeplinind criteriul sportiv (castigatoarea Ligii a 2-a ) si pe cel financiar (castigatoare la TAS in urma unui proces in care aproape 600 de suporteri au platit cheltuielie de judecata).
Probabil pentru a sterge urmele planului diabolic, in sezonul 2014-2015 psdistul Zanfir cedeaza SC FC Rapid SA cuplului Valerii si Violeta Moraru.
Rapidului i se refuza plata celor 1,3 milioane EURO cuveniti din drepturi de televiziune pentru o nou promovata.
La data de 5 martie 2015 alegerile frf sunt castigate de Razvan Burleanu, dovedita mai tarziu ca fiind o unealta psd.
Editia 2014-2015 Ligii I este prima editie in care sunt retrogradate nu mai putin de 6 echipe.
SC FC Rapid SA retrogradeaza in liga secunda, alaturi de mari orase cu pondera consistent economica si din pacate tangente nefast politice: Medias (Romgaz), Brasov ( al fostului finantator psd Ioan Neculaie ), Cluj ( patronata de Florian Walter, cumatrul senatorului psd Miron Mitrea ), Galati (Marius Stan pe atunci membru USL ) si Piatra Neamt (devenita din jucaria lui Gherghe Stefan Pinalti, bataia de joc a lui Massone ).
ANAF, adica statul condus de o anumita coloratura politica, refuzand (??) sa recupereze cele aproximativ 3 milioane de EURO cuveniti si castigati sportiv, solicita falimentul SC FC Rapid SA.
DNA nu se autosesizeaza intr-o dubla crima: pagubirea cu buna stiinta a statului si batjocorirea unui simbol cel putin local.
In anul imediat urmator, Rapidul se reorganizeaza firesc prin continuatoarea de drept ( de la acea data!) a spiritului visiniu.
AFC Rapid, nu alta decat societatea lui copos ce invingea Hertha si Hamburg, candva actionara la SC FC Rapid SA, strange in jurul sau grupele de copii si juniori ai clubului Rapid, iar prin entuziasmul bunului Mihai Iosif reuseste promovarea in liga a 4-a.
Presedintele Manoliu, mana dreapta a lui copos, nici pana in ziua de astazi nu inainteaza o actiune judecatoreasca pentru revendicarea siglei, a brandului, palmeresului si istoriei. 
Actul constitutiv SC FC Rapid SA prevede dreptul automat al AFC-ului, in cazul voluntar al actionarilor de declarare a falimentului, asupra siglei, a brandului, palmeresului si istoriei.
Din pacate (sau din fericire!) falimentul SC FC Rapid SA este solicitat de catre ANAF, iar ultima legatura cu george copos este definitiv desfiintata.
Intersul politic fata de Rapid, dovedit de rea-credinta, se manifesta prin proiectul Academiei.
Suporterii strang randurile in jurul lui Pancu si a lui Nico, pentru a intoarce dintr-un sentiment de orgoliu spatele societatii lui copos.
In toamna anului 2017 asistam poate la cea mai trista confruntare: Rapid contra Rapid.
O umilinta in care statul ne-a tarat fara nici cea mai mica urma de umanitate. 
Fara bunul-simt elementar de a respecta valorile daca nu nationale, macar pe cele locale, statul a batjocorit Rapid ajuns la venerabila varsta de 94 de ani.
Mult trambitata licitatie pentru palmares se amana. 
De la valoarea initiala apreciata in jurul a 400.000 EURO, adunarea creditorilor (cu siguranta nu ANAF!) au ajuns in urma unei noi evaluari la cea de aproximativ 3 milioane de EURO.
Cum este de asteaptat DNA nu se va autosesiza, iar ANAF adevaratul principal creditor va ramane fara reactie.
Ramane de vazut cine va tranzactiona suma de aproximativ 3 milioane de EURO: psd-ul lui Zanfir (cel care a cedat Rapidul lui Moraru) sau psd-ul primariei sectorului 1.
Cert este ca pentru aproximativ un an, Rapidul va trai intr-o incertitudine juridica, de organizare si mai grav de identitate.
Din vina unor interese politice.
Circul si abuzul politic continua inclusiv cu templul spiritului nostru: stadionul Giulesti.
Cu o capacitate promisa initial de 30.000 locuri, proiectul a suferit modificari majore ajungandu-se la o capacitate de numai 14.500 locuri, cu aproximativ 5.000 locuri fata de capacitatea actuala.
Inutil de indicat faptul ca reducerea capacitatii insemna cel putin din punctul de vedere al incasarilor un handicap fata de celelalte rivale din Bucuresti.
Ramane de vazut care este de fapt planul diabolic atat fata de Rapid cat si fata de stadionul Giulesti.

Fata de cele de mai sus, cu scuzele de rigoare fata de unele derapaje cronologice, speram sa fi adus lumina mintilor inguste de la sud, ca aceasta apartenenta de partid inseamna de fapt executia in direct a poate celei mai frumoase povesti.

Despre generatii, Iubire si Sperante.

FzR!!