vineri, 22 noiembrie 2013

Black Friday


Cu suflet vesnic de copil, gandim ca la aproape 300 de ani de la lansarea povestii lui Robinson Crusoe, cea mai tradusa carte din lume dupa biblie, Rapiduletul Nostru naufragiat pe salbatica insula a insolventei, a revenit astazi la momentul 11 martie 2013.

Atunci cand societatea isi depunea la Tribunalul Bucuresti planul de reorganizare nr. 46406/3/2012.

Pana la data de 14 februarie 2014, data reprezentand noul termen de judecata al planului de reorganizare, cele 339 zile de cosmar scurse vor parea simple picaturi amare in oceanul celor 3 ani de detentie financiara.

Pentru prima data am simtit insa ca nu suntem singuri.

Stralucirea de bucurie din ochii simpaticului Black Friday, acest 50 (de) centi devenit parte a povestilor incercate din Giulesti, a ridicat ca prin Minune deasupra Sufletelor Noastre, dupa atatea nopti Albe, Curcubeul Visiniu al Sperantei in plin potop.

Vestind speram inceputul Sarbatorilor, imbulzeala invest-colindatorilor si poate cea mai frumoasa Zi a Indragostitilor. De cea mai de pret religie: RAPID. Neintamplator scrisa cu tot atatea litere cat VIATA inseamna pentru fiecare din noi.

De partea cealalta, Black Friday-ul celor grijulii doar dupa rezultate sau beneficii materiale, nu a adus reducerile asteptate. In dreptul echipelor de traditie, prin spirit si istorie.

Incercatul Nostru Robinson Crusoe, cel care a gasit pana si in aborigenul Vineri un om bland, sufletis si credincios, speram sa gaseasca pana la aceasta data Calea de Salvare, a Sufletelor dedicate Unicei Iubiri.

La mii de mile distanta de insula sa, Robinson Crusoe viseaza la o civilizatie sportiva in continentul Ligii 1, care sa invete din greselile sau tumultul unor destine nevinovate. Dar tot mai puternice.

Altfel, aceasta negura coborata pana aproape de firul ierbii risca sa rapeasca curand UNICA COMOARA a noastra, a tuturor: FOTBALUL.

Dzeu sa ne ajute!

FzR!