miercuri, 9 noiembrie 2016

The Simpsons

Familia Simpson a luat naștere în urmă cu 26 de ani din imaginația lui Matt Groening, un celebru desenator american premiat cu două premii Emmy.
A câștigat milioane de fani în toată lumea prin personajele Homer, Marge, Lisa și Bart și mai ales prin scenele comice, astăzi fiind încă unul dintre cele mai bune seriale de comedie din lume. 
Dincolo de calitatea comediei, unele episoade par învăluite de mister ce par a scrie file în cartea lui Nostradamus.
Într-un episod din anul 1997 orașul simpsonilor, Springfield, se confruntă cu criza virusului Ebola. Marge ține o carte în mână pe care se poate observa cu claritate titlul ”George cel curios și virusul Ebola”, și o persoană pe pat , bolnavă și afectată de virus.
La acea vreme Ebola era cunoscut ca fiind periculos, dar niciun indiciu nu transforma virusul într-o amenințare pentru omenire.
În 2013 a izbucnit criza Ebola, ”pacientul zero” fiind considerat un copil din Guineea care a contactat virusul de la lilieci.
În data de 14 ianuarie 1993, în cadrul episodului ”Marge vs. Monorail”, pe peretele de decor al unei săli de dans, este desenat un tablou care conturează perfect imaginea gemenilor prăbușindu-se după atacul terorist de la 11 septembrie 2001.
De asemeni, în episodul ”Burt către viitor”, transmis în anul 2000, Lisa devine președinta USA și se confruntă cu o criza economică și falimentul Americii după ce Donald Trump a fost președinte.
Până la data transmisiei episodului, Donald Trump nu a menționat niciodată că are intenții politice cu privire la șefia USA.
Șirul de preziceri continuă în număr destul de mare pentru a nu fi luat în seamă.
De pildă, în martie 2015, Homer citește un ziar care pe prima pagină anunță că uraganul Consuela a fost oprit la granița Americii. Opt luni mai târziu, un uragan, numit Patricia, a lovit Mexicul, în același loc în care apărea știrea din ziarul lui Homer Simpson.
În 1995, în episodul ”Nunta Lisei”, viitorul soț al Lisei comunică prin intermediul unui smartwatch.
Tehnologia a apărut în 2012.
Internauții sunt de părere că toate acestea sun simple coincidențe, însă cei mai mulți sunt absolut convinși că serialul conține mesaje ascunse pentru ochii vigilenți, cauza și sursa lor rămânând încă necunoscută.
 
Previziunile nu se opresc insa aici.
Inca din 1995 este prezentata noua sigla a fcsb-ului. 

Tot in acelasi an in benzile desenate ale lui Matt Groening apare scandalul legat de prabusirea Ligii 1 si cel legat de impartirea drepturilor tv intre echipele primariilor singurele afiliate frf.
Un an mai tarziu previziunea lui Matt Groening anunta inceputul unei noi ere al echipei din cartierul Giulesti: marirea capacitatii Stadionului Valentin Stanescu - Etihad Airlines Arena pana la 150.000 locuri, inscrierea in La Liga si rezilierea contractului cu Ronaldo.
Cuplul Barbalau si Berechet continua sa uimeasca Europa prin prestatiile lor perfecte.
De altfel Berechet prin noul contract de sponsorizare propus Rapidului va asigura intregului fenomen fotbalistic din La Liga rasfatul culinar bogat in vinamine si proteine, prin lantul de restaurante Chef Berechet.

Daca macar una dintre previziunile serialului The Simpsons nu s-ar fi indeplinit am fi avut ceva dubii.
Altfel, nu ne ramane decat sa ne ingrijoram decat de noua capacitate a Stadionului Valentin Stanescu - Etihad Airlines Arena.
Cu siguranta insuficienta, atata timp cat numarul abonatilor a depasit in 2023 cota 1.000.000.

FzR!!