marți, 19 septembrie 2017

Ne-a salvat viețile...

Un ofiţer a evitat declanşarea unui război nuclear, prin simpla sa prezenţă de spirit şi încrederea deplină în intuiţia sa, chiar dacă asta însemna încălcarea responsabilităţii din fişa postului.

Stanislav Petrov era militar la un centru de comandă a rachetelor din jurul Moscovei, când aparatele de avertizare au început să urle, anunţând un posibil atac inamic devastator. 
Conform datelor iniţiale, aparatele de monitorizare radar raportau lansarea de pe teritoriul SUA a cinci rachete nucleare americane.
Acest lucru se întâmpla în dimineaţa zilei de 26 septembrie, 1983.

Datoria lui Petrov era să raporteze superiorilor săi prezenţa rachetelor ostile, care, în condiţiile date, ar fi ordonat probabil o măsură de contraatac.
Din fericire însă, el a decis să ignore informaţiile date de aparate, fiind convins că este vorba de o eroare.
Presupunerea lui a fost corectă.
O investigaţie ulterioară a demonstrat că avertismentul fusese fals, din cauza unui satelit care fusese "păcălit" de reflexiile solare asupra unor nori situaţi la mare altitudine.
După acest incident, care a rămas ascuns până în 1998, Petrov nu a fost promovat, dar nici nu a fost pedepsit în vreun fel.
El şi-a continuat serviciul militar până când a ieşit la pensie, cu gradul de locotenent-colonel.
Stanislav Petrov, omul care a salvat lumea de la apocalipsa nucleară, a murit aşa cum a trait: în anonimitate.
Vestea morţii sale, la vârsta de 78 de ani, a fost făcută publică recent, când un jurnalist a încercat să dea de fostul militar pentru aniversarea a 34 de ani de când, prin intervenţia sa inspirată, a fost evitat un război nuclear.
sursa: https://www.antena3.ro
Stirea zilei de ieri a fost cea referitoare la sentinta definitiva a Tribunalului Bucuresti prin care a fost decisa lipsa dreptului de semnatura a presedintelui AMFB.
Gazetele au transformat sentinta unui tribunal civil intr-o stire de sport.
Aceasta debandada eterna, dovedita de la ratacirile cluburilor de traditiei si lipsa de rezultate la nivel national pana la descoperirea criteriului sportiv, va insemna disparitia esentei fotbalului si trecerea la anonimat.
AFC Rapid, proscrisul din Giulesti ajuns nedrept in anonimat, a pornit, asa cum era firesc si cum dicteaza orice regula financiara si mai ales sportiva, din liga a 5-a.
Debandada deciziei Tribunalului Bucuresti poate provoca furtuni in randurile cluburilor invitate a participa in liga a 4-a.
Pentru rapidisti nu poate insemna decat o ocazie de a-si reface imaginea, afectata in ultimul timp fara vointa lor.
Primaria sa securizeze numele si palmaresul precum un brand local, GFR sa achizitioneze AFC - deci o societate privata, sa fie asigurat un parcurs sportiv sanatos si sa ne bucuram de capitalul castigat in ultimele saptamani: suporterii.
Batranul Rapid merita din plin astfel de gesturi de tandrete.
Pentru ca acest batran ne-a salvat de atatea ori vietile.
FzR!!
p.s.: Lovitura încasată de AMFB se poate îndrepta şi împotriva celor de la FRF.
Exact la fel ca şi AMFB, conducerea federaţiei nu este înregistrată la Registrul Asociaţiilor şi Federaţiilor.
Cu toate acestea, în ultimii trei ani conducerea FRF a semnat si girat acte care au implicat cheltuieli de milioane de euro.
In acesti ultimi trei ani Rapidului i s-a facut cel mai mare rau din istoria sa.
Existând jurisprudenţa sentinţei Tribunalului Bucuresti, inseamna ca orice societate care se va îndrepta împotriva FRF, din acest moment, are şanse maxime de câştig.
FC Rapid SA falimentata de insusi statul si ajunsa acum cu aer "academic" in mainile sale " binefacatoare" nu-si cere din pacate dreptatea.
Haosul de la AMFB si FRF miroase in continuare a crima cu autori necunoscuti.