duminică, 25 august 2019

Nihil novi sub sole

Ieri, dincolo de spectacolul celor două galerii înfrățite și a peste 6000 de suflete din tribune, sub un soare dogoritor ce ne-a stors până la limita, partida din Regie a oferit din păcate aproape nimic.
Supărarea lui Pancone de la conferință de presă dinaintea partidei a părut că a schimbat foarte puțîn în mentalitatea jucătorilor noștri. Ce pare că-i strânge tricoul vișiniu.
Cu un Djuric total inexistent, un Pănoiu extrem de fricos ( sper cauza se fie vârstă a celor doar 16 ani și faptul că se află la debut ) și un Lazăr imprudent și imatur ( sancționat cu roșu!) , Rapidul a suferit enorm.
Optimismul lui Pancone pare o strategie care riscă să nu dea rezultate.
Glasurile din tribună a celor din jurul meu au început să fie dojenitoare și nerăbdătoare.
Semn că rândurile îngroșate ( peste noapte ) ale rapidistilor aduc timpuriu pretenții exagerate.
Străfundurile ligilor mai mult decât inferioare au fost uitate, iar suporterii par să se grăbească a transformă amarul ultimilor ani în revoltă.
Golul anulat pentru o presupusă poziție de offside a lui Mallo, bară lui Hlistei și incursiunile neobositului Voicu au însemnat mult prea puțîn față de speranțele strânse în toată această săptămâna.
Pentru că Dzeu ne iubește (chiar și atunci când merităm mai puțîn), pentru că frăția de aproape 40 de ani cu timișorenii se dovedește un fenomen minunat și pentru că singură bogăție a oamenilor simpli rămân cele 90 de minute de emoții petrecute la sfârșit de săptămâna, la o incursiune a lui Oanea Scutaru se hotărește să pună capăt agoniei noastre și introduce balonul în propria poartă.
Rapid – Poli 1- 0
Deocamdată însă sub Soarele „Giulestiului”, în afară nerambdarii născute din speranțele noastre stoarse, nu zărim nimic.
Conducerea rămâne în continuare datoare cu cele 2-3 transferuri care să aducă clarviziunea la mijlocul terneului, investitorul nou-anunțat cel mai probabil zace dezinteresat într-un resort (sperăm de lux).
Suporterii freamătă.
Liga a 2-a pare deocamdată o misiune extrem de dificilă.
„ M-am trezit de dimineață....”
Mi s-a făcut deja dor de Rapid.....
FzR!!