duminică, 13 noiembrie 2022

Călătoria

 

Aseară în Giulești, alături de Rari Ilie în calitate de spectator de lux, Rapidulețul ne-a mai oferit o partidă interzisă cardiacilor.
Fără niciun dubiu acest colțișor de lume reprezintă scurtătura cea mai plină de suspans a drumului de la agonie la extaz.
A fost iarăși sărbătoare în tribune, voci de toate vârstele s-au alăturat corului minunatei galerii, emoții, speranțe, dar mai ales s-a simțit forța aceasta nebănuită care ne ridică mereu de la pământ.
Aseară încurajările întregului stadion mai-mai că m-au făcut să cred că au mutat până și încăpățânata linie de cale ferată de sub tribuna a 2-a, parcă ultima piedică rămasă din '39 și până astăzi.
Eterna greșeală a lui Grigore și bulevardul inaugurat de Florin Ștefan, ne-au împiedicat aseară să adunăm toate cele trei puncte puse în joc.
În această cea mai frumoasă călătorie, Rapidulețul ne-a mai rămas încă o dată dator, așa parcă doar pentru a ne ademeni intenționat și șugubăț până la următoarea așteptată revedere.
Dimineață, răsfoind netul, mi-a fost dat să aflu faptul că prin 1972 un tip i-a scris o scrisoare lui John Lennon, prin care îl ruga să-i trimită niște bani pentru a face o călătorie în jurul pământului.
La această scrisoare, marele artist i-a răspuns:
- "Practică meditația, astfel imaginar, vei putea face inconjorul pământului".
În 1995 tipul nostru totuși a făcut inconjorul lumii, după ce, la o licitație, a vândut scrisoare lui John Lennon.

FzR!!