duminică, 11 iunie 2023

La Mulți Ani, Rapid!!

Dacă ieri s-au împlinit 84 de ani de la inaugurarea stadionului Giulești, cel ce va rămâne veșnic in inimile noastre, astăzi, 11 iunie, in urmă cu 100 de ani se decidea înființarea clubului de fotbal CFR București, Rapidulețul nostru de azi.

”Într-o dimineata de iunie 1923. Am si acte. Am procesul verbal! Scris cu cerneala violeta. Cerneala cefereului. Pe prima fila sunt cinci nume – Grigore Grigoriu, Geza Ginzer,Tudor Petre, Dumitru Constantinescu si Franz Hladt, dar totul a pornit într-o dimineață (n.r.- 11 iunie), în atelierul de sculărie de la Grivița, cu următoarele cuvinte:
– Ce zici, Geza, daca am face si noi o echipa de fotbal?
-Să-ncercam, Grigore. Cei doi strungari ,Grigore si Geza, împreuna cu alti ceferisti, s-au întâlnit într-o dupa-amiază „în localul Scoalei primare din cartierul Grivița”, iar peste două săptămâni, la 25 iunie, au înființat Clubul sportiv C.F.R. Primul președinte: maistrul Teofil Copaci, care mi-a împrumutat registrul pentru aceste rânduri de început.”

Astăzi, printr-o nuanță istorică, a noastră, a oamenilor simpli cu sufletul cel mai complicat, se pun în vânzare biletele pentru spectacolul Centenar.

"– Ce zici, Geza, daca am face si noi o echipa de fotbal?"

La Mulți Ani, Rapid!!

FzR!!