La data de 14 decembrie 2016, Curtea de Apel București a menținut decizia de faliment a FOTBAL CLUB RAPID S.A., respingând astfel recursul acesteia drept nefondat, activitatea societatii comerciale intrand astfel din acel moment în procedură de dizolvare.
Departe de gandul de a incerca explicatii financiare, ma opresc sa subliniez importanta ideii de continuitate si mai ales a faptului ca aproape niciun suporter nu si-a pus problema formei juridice de organizare a clubului sustinut.
"Cate societati comerciale cu drept obiect de activitate activitatile sportive exista de la infiintare si pana astazi?"
"Probabil niciuna" ar fi raspunsul la aceasta intrebare retorica.
"Credeti insa ca exista un suporter care sa-si fi considerat echipa o clona in momentul in care societatea comerciala si-a schimbat statutul sau forma de organizare?"
Personal cred ca pe acest suporter l-a interesat doar dorinta de a-si sustine saptamanal echipa favorita.
Continuitatea sportiva ramane unicul raspuns la intrebarea:
" Suporterul carei echipe esti?".
" Suporterul carei echipe esti?".
Fie ca s-a numit CFR, Locomotiva sau Rapid, indiferent de forma de organizare a societatilor comerciale, continuitatea sportiva a fost una dovedita prin statistici si mai ales prin dragostea transmisa din "tata-n fiu'.
Din 1923 pana astazi.
Inceperea procedurii de dizolvare a societatii comerciale "FOTBAL CLUB RAPID S.A." nu va schimba raspunsul nostru fata de echipa iubita: RAPID.
Cu siguranta in aceasta lume au existat mii de falimente ale unor societati cu obiect sportiv de activitate.
Evident pentru ca forma juridica le permitea si mai grav insasi organizarea putea sa le permita "patronilor" falimentarea cu buna-stiinta a propriei lor societati.
De la activitatea societatii comerciale "FOTBAL CLUB RAPID S.A." pana la scandalurile de evaziune legate de transferul lui Neymar, societatile au urmarit intotdeauna profitul, impozite mici sau chiar evaziunea.
Activitatea comerciala nu va reprezenta niciodata o poveste a unui suporter.
Povestile sale sunt despre fotbal si pasiunea din tribune.
Datorita 'performantelor negative" societatii comerciale, suporterul nu a avut decat de suferit.
Pentru ca scandalurile au afectat imaginea brandului construit cu truda de generatii.
Datorita 'performantelor negative" societatii comerciale, suporterul nu a avut decat de suferit.
Pentru ca scandalurile au afectat imaginea brandului construit cu truda de generatii.
Continuitatea Rapidului, inclusiv comerciala exista.
Astfel conform datelor publice cuprinse in planul de reorganizare aflam faptul ca participarea actionarilor (la data de 7.12.2012 dupa acceptarea dosarului de insolventa nr. 46406/2012 la capitalul social al SC Fotbal Club Rapid SA Bucuresti la beneficii si pierderi a fost urmatoarea:
- Asociatia Fotbal Club Rapid Bucuresti cu 0,24979 %
- Megapearl Limited cu 0,23093%;
- Jean Valvis cu 0,03 %;
- SC ANA IMEP SA cu 0,00003%;
- SC ANA HOLDING SA cu 35,93480 %;
- Copos Gheorghe cu 14,86900 %.
- DARGATE LIMITED cu 48,68545%.
Conform aceluiasi planul de reorganizare aflam faptul ca SC Fotbal Club Rapid SA, infiintata in 2006 cod unic de inregistrare 1853665 si numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/5310/2006) avea la infiintare drept prim actionar pe Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI”, persoana juridica romana cu sediul in Bucuresti,B-dul Bucurestii Noi nr. 170, sector 1, infiintata prin
incheierea de sedinta din data de 25.06.2001 a Judecatoriei Sectorului VI,Bucuresti, avand codul fiscal 14027294 si atribut fiscal R.
Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI” cu participarea de 0,24979 % la societatea SC Fotbal Club Rapid SA este continuatoarea cu drept patrimonial a societatii UNIUNEA FOTBAL CLUB RAPID cod unic de inregistrare 5205643 inregistrata la data de 14 februarie 1994, data la care sectia de fotbal s-a desprins de "clubul mama" CS Rapid.
Certificarea datelor si inregistrarilor privind activitatea economica a acestor societatilor UNIUNEA FOTBAL CLUB RAPID, Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI” si respectiv SC Fotbal Club Rapid SA pot fi obtinute prin simpla interogare dupa codul numeric unic de inregistrare fiscala pe site-ul http://www.mfinante.gov.ro/infocodfiscal.html.
Prin incetarea activitatii societatii UNIUNEA FOTBAL CLUB RAPID ( dupa care nu a plans nimeni, pentru ca sigur exista fie continuitate sportiva, licenta de participare, eligibilitate financiara, responsabilitate frf si lpf fata de ANAF sau informatiile nu erau de interes pentru presa) printr-o decizie organizationala, este evident faptul societatea comerciala participanta in cel mai lung parcurs european (editia 2005/2006) a fost Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI”.
Fara alte comentarii, gasiti mai jos instantanee-ul tragerii la sorti UEFA
sau biletele de participare la partidele acelor frumoase vremuri, bilete care nu reprezinta altceva decat inregistrari fiscale ale activitatii comerciale ale unei societati.
In acest caz Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI”:
sau raportul UEFA referitor la confruntarea cu formatia Paris Saint-Germain din toamna aceluiasi an: http://www.uefa.org/
printoutfiles/competitions/uefacup/2006/E/E_85003_pk.pdf.
Iar biletul de meci dovedeste fiscal evident infiintarea noii societati comerciale FOTBAL CLUB RAPID S.A.:
La data de 14 decembrie 2016, Curtea de Apel București a menținut decizia de faliment a societatii FOTBAL CLUB RAPID S.A.
printoutfiles/competitions/uefacup/2006/E/E_85003_pk.pdf.
La data de 14 decembrie 2016, Curtea de Apel București a menținut decizia de faliment a societatii FOTBAL CLUB RAPID S.A.
Data la care Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI”, fara a fi pusa nici macar o zi in pericol continuitatea sportiva, disputase deja 11 partide in seria a 2-a a ligii a V-a.
Evident Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI”, societate comerciala activa cu drept obiect activitatile sportive, apare pe site-ul de specialitate al Ministerului de Finante cu datorii de aproximativ 240.000 EURO.
Datorii evident capatate fie prin participarea cu 0,24979 % in calitate de actionar al SC Fotbal Club Rapid SA Bucuresti, fie ca urmare a unei alte activitati comerciale (n.r. gurile rele sustin ca din tranferul lui Lobont in 1997, tranzactie evident imposibila in relatia cu societatea AFC Rapid)
Dintr-o neincredere total justificata si mai mult din dorinta de a se rupe total de trecutul "copos-moraru", Clubul Aristocratic si sindicatul CFR au infiintat si inscris Miscarea CFR in seria 1 a ligii a V-a .
Asociatia „FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI” si Miscarea CFR sunt liderii "la zi" ale celor doua serii ale ligii a V-a.
Anul 2017 va aduce cu siguranta o clarificare patrimoniala a Rapidului.
Si poate o impacare.
Mai mult decat obligatorie.
Si poate o impacare.
Mai mult decat obligatorie.
Daca pentru multi grija pentru continuitatea spiritului si a istoricului sportiv a parut exagerata, prin existenta simultana a acestor doua grupari, pentru noi rapidistii situatia trebuie sa reprezinte dovada clara ca aceasta poveste este nemuritoare indiferent de scenariile financiare de organizare, rea-vointa frf si lpf sau chiar intentiile distructive din interior.
Pentru ca aceasta poveste s-a nascut din Pasiune, Credinta si Iubire.
Suficient cat sa existam pana "soarele se va face scrum".
Suficient cat sa existam pana "soarele se va face scrum".
Hai Rapid!!
FzR!!