luni, 23 ianuarie 2017

„Abracadabra”

Abracadabra este unul dintre misticele cuvinte folosite adesea în magie.
Cuvântul are o semnificaţie simbolică fie prin el însuşi, sau chiar prin modul prin care este folosit.
Cuvântul a început să fie folosit pe undeva prin Evul Mediu, de către vrăjitoarele pe care le cunoaştem azi din poveşti în incantaţiile lor magice sau chiar de doctori în ritualurile de vindecare.
Originile cuvântului se regăsesc în limba ebraică, „Abreq Anunt Habra” care în traducere liberă semnifica „aruncă fulger până la moarte„.
Prima menţiune a cuvântului a fost întâlnită încă din secolul al doilea într-o carte de medicină care poartă numele de Liber Medicinalis, semnată de Quitus Serenus Sammonicus, fizicianul împăratului Caracalla, care suferind de malarie purta la gât o amuletă cu inscripţia cuvântului magic.
Cuvântul magic a fost folosit şi în Europa Medievală pentru a reduce febră.
Atunci când un bolnav avea frisoane, îi era aplică pe corp o amuletă cu inscripţiile magice pentru a-l vindeca.
De asemenea Abracadabra a fost folosit şi în timpul ciumei din Anglia din anul 1660.
Magicienii susţin că prin manevrarea corectă a cuvântului magic „Abracadabra” pot controla dragostea, chiar descoperi comori bine ascunse sau pot invoca spirite cu care să comunice.
De asemenea cuvântul mai este folosit şi pentru a invoca pacea sau a produce războiul, a vindeca maladii grave sau a induce sărăcia sau prosperitatea.
Cuvântul se mai regăseşti şi în mitologia persană, sub forma lui Abracax, şi reprezintă divinitatea, fiind caracterizată în 365 de virtuţi diferite care guvernează fiecare zi din an.
În realitate este una dintre denumirile zeului Soare Mithras, din perioada în care hinduşii şi persanii au format un singur popor.
În ziua de astăzi, cuvântul „Abracadabra” a devenit mai mult o legendă a unor vremuri de mult apuse, ne mai fiind folosit în scopuri magice.
 
sursa:http://www.efemeride.ro
 
Din jobenul sufletelor, magicianul, adica fiecare dintre noi, dezvaluie luminii alb imaculate, emotii, povesti si sperante.
Toate visinii.
De aproape 94 de ani, rapidismul, in diferitele sale forme, inseamna pasiune, mod de viata, mostenire din tata-n fiu si mai ales credinta-n nemurire.
Pana si din cea mai cutremuratoare poveste a fenomenului alb-visiniu, magicianul a scos din jobenul sau nu una, ci doua la fel de fermecatoare echipe Rapid.
Si cum in tribunele batranului Giulesti exista cel putin doua galeri, nu ne ramane decat sa ne gandim ca suntem deja cei mai bogati suporteri de pe acest pamant.
Si printr-un ritual magic sa rostim increzatori: „Abracadabra”.
Iar bogatia sa se transforme in fericire: o echipa, o galerie, milioane de inimi si cea mai frumoasa nemuritoare poveste.
 
„Abracadabra” Rapid!
 
FzR!!