joi, 16 februarie 2017

Unicul Rapid


·        AFC Rapid Bucuresti e societatea parinte a societatii falimentare FC Rapid SA. AFC Rapid care joaca azi in Liga a V-a e aceeasi societate care in 2006 administra clubul Rapid ce infrunta Steaua in sferturile de finala ale Cupei UEFA.
CSM CFR Bucuresti (si nu CSM CFR Rapid, asa cum e scris in articol) e un proiect facut tot de rapidisti, dar care nu s-a desprins din vechiul Rapid. E facut de la zero. E un proiect frumos, poate creste, echipa joaca pe Giulesti, dar juridic nu e desprins din vechiul Rapid, asa cum e AFC Rapid.
Nu exista "4-5 Rapiduri". Exista cel mult 2, cu mentiunile de mai sus. AFC Rapid Bucuresti e singura echipa care joaca in vreo competitie oficiala de fotbal din Romania si care are numele de Rapid Bucuresti, evoluand pe Giulesti.
Nu e adevarat ca e "clona", e chiar parintele societatii care azi se afla in procedura de lichidare.
De la infiintarea sa, din 1923, Rapidul a trecut prin urmatoarele etape: CFR Bucuresti, Rapid Bucuresti, Locomotiva Bucuresti, Rapid Bucuresti, CS Rapid Bucuresti. Si apoi, a venit George Copos. Din acel moment avem dupa cum urmeaza: UFC Rapid Bucuresti, AFC Rapid Bucuresti, FC Rapid Bucuresti care acum e in lichidare si acum, din nou, AFC Rapid Bucuresti.
Dupa cum se poate observa, AFC Rapid-ul de azi e infiintat in 2001, atunci preluand toata istoria Rapidului. Apoi, Copos a facut majorare de capital si AFC Rapid, impreuna cu alte entitati au fondat FC Rapid SA.
FC Rapid SA a falimentat si singura discutie care se poate purta ar fi daca AFC Rapid mai are si azi toate drepturile. Patronii AFC Rapid spun ca da. Lichidatorul judiciar spune ca va face licitatie pentru acestea. Cel mai probabil, vor merge cu totii in instanta si acolo se vor transa lucrurile.
Oricum am privi situatia, AFC Rapid, echipa care azi e pe primul loc in seria a II-a, a Ligii a V-a, municipiul Bucuresti, e pe linia de sange a Rapidului, deci expresiile legate de "clona" sunt rautati si atata tot. AFC Rapid e societate non profit si de asta s-a putut desprinde acum din procesul prin care trece FC Rapid SA si avand Certificat de Identitate Sportiva s-a inscris in Liga a V-a pentru a duce traditia Rapidului mai departe. Asa a facut si Glasgow Rangers care a luat-o de la capat, din ultima liga dupa faliment.
Din pacate, ziaristii nu mai scriu in mod constant despre Rapid si asta ii face sa comita erori precum au fost cele precizate.

 
Va doresc toate cele bune tuturor,
Ovidiu (Miron) – forum prosport.ro