joi, 9 februarie 2017

Viata e plina de surprize!

Lasi capul in pamant, iti ascunzi fata-n palme si te intrebi: “Doamne, de ce am gresit?”.
Stiai de ce l-a ratat Sao Paulo pe marele Ronaldo atunci cand era mic?
UOL a publicat documentul prin care Ronaldo a fost refuzat de clubul Brazilian, in 1993, din cauza sumei cerute… 15.000 de dolari!
Impresarul Kalef Joao Francisco Neto a simtit ca poate da lovitura cu pustiul de 16 ani si, in consecinta, i-a oferit lui Jose Eduardo Pimenta Mezquita, presedintele lui Sao Paulo din urma cu 24 de ani, un “targ”, asa cum decurge din scrisoarea trimisa:
Am un jucator din Rio, are mai putin de 17 ani, care joaca formidabil si este component al echipei nationale de tineret.
Este atacant central.
Poate juca la Sao Paulo in schimbul a 15.000 de dolari. Jucatorul va fi legat de Sao Paulo, urmand sa se faca un parteneriat in care fiecare jumatate sa detina cate 50% din drepturile jucatorului”.
Oficial, Pimenta n-a raspuns niciodata oferetei. In schimb, intr-o conversatie, presedintele lui Sao Paulo s-a plans ca transferul unui jucator asa tanar reprezinta un risc, suma fiind considerate ridicata.
Pimenta a propus maximum 7.500 de dolari, iar afacerea a cazut.
Tot in 1993, Ronaldo a mai primit un refuz: de la Flamengo, echipa sa favorita!
Dar pustiul de 16 ani a primit ajutorul lui Jairzinho, fosta perla a fotbalului brazilian, care l-a ajutat sa semneze pentru Cruzeiro.
La 17 ani, pe 7 noiembrie 1993, Ronaldo a marcat cinci goluri in poarta lui Bahia!
Brazilia a aflat cu adevarat de el si atunci s-a nascut simbolul… “Il Fenomeno”!
Un singur sezon petrecut la clubul din Belo Horizonte a fost suficient pentru ca Ronaldo sa treaca Atlanticul si sa cucereasca Europa.
A marcat 352 de goluri in cele 518 meciuri jucate pentru Cruzeiro, PSV Eindhoven, FC Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, AC Milan si Corinthians, plus alte 62 de goluri in 98 de partide pentru “Auriverde”.
Stii suma totala a transferurilor sale?
Fabulos!
106.200.000 de dolari!
Sao Paulo… privesti?
Este adevarat, de-a lungul istoriei multe cluburi au comis greseli similare.
Sa nu uitam ca in 1976, anul nasterii lui Ronaldo, un alt club brazilian, Portuguesa, a refuzat sa ofere 30.000 de dolari pe un alt necunoscut in varsta de 16 ani…
Diego Maradona!
Nu-i asa, viata e plina de surprize!
 
sursa: https://eusunt12.ro
 
In Giulesti joaca nu unul ci aproape 50 de jucatori.
Daca Miscarea reprezinta initiativa unor temerari respectabili pentru a duce un spirit mai departe pana si de pacate, AFC Rapid are datorii de doar aproximativ 250.000 EURO.
Toti acesti nu mai putin de 50 de jucatori sunt copii celor ce s-au bucurat in noiembrie 2006 de un Rapid ocupant al locului al 5-lea in clasamentul IFFHS.
Cu alte cuvinte o comoara inestimabila straluceste vederilor noastre.
In plin Bucuresti.
Nu este nevoie decat de o decizie inteleapta.
Si o alegere cu inima plina de dragoste.
Astfel incat sa ne umplem viata doar de surprize.
De data aceasta placute.
 
FzR!!