duminică, 5 februarie 2017

Inapoi in viitor - Aleppo

Timp de peste cinci ani, fotbalul nu a existat în Aleppo, o zonă în care, începând din 2011, forțele armate se confruntă cu rebelii. 
Pe 28 ianuarie 2017 însă, la o lună după ce guvernul a preluat din nou controlul total localității, în orașul din nordul Siriei, a avut primul meci profesionist de fotbal din ultimii cinci ani, derby-ul loocal dintre Al-Ittihad și Hurriya.
Al Ittihad - Hurriya a avut loc pe un stadion vizibil afectat de bombardamente, unde portretul contestatului președinte sirian Bashar al-Assad era la înălțime, iar forțele de ordine erau pregătite să intervină în orice moment, notează BBC. Suporterii n-au cauzat însă nicio problemă, bucurându-se de meci.
Pe un teren unde iarba era prezentă doar în anumite porțiuni, Al-Ittihad a reușit să câștige cu 2-1.
Nu pot să vă spun ce simt după ce am revenit aici, pe teren, după cinci ani. Inima îmi pate foarte tare”, a spus, după meci, Omar Hamidi, unul dintre jucătorii lui Ittihad.
Bucuria primului meci de fotbal jucat în Aleppo după cinci ani i-a făcut pe cei de la Hurriya să treacă mai ușor peste înfrângere:
Este dreptul nostru să jucăm în Aleppo. 
Și vom juca mai bine în Aleppo. Când jucăm pe terenul nostru, alături de fanii noștri, performăm mult mai bine. Vrem să facem un nume mare din Aleppo”, a declarat Firas Al-Ahmad, unul dintre jucătorii de la Hurriya care a călătorit pentru acest meci de la Latakia, orașul de pe coastă unde echipa sa și-a jucat, până acum meciurile de pe teren propriu.
De altfel, campionatul sirian s-a desfășurat, în ultima perioadă, doar în două orașe: capitala Damasc și Latakia.
Meciul dintre Al Ittihad și Hurriya a contat pentru etapa a patra a primei ligi siriene.
sursa: http://www.digisport.ro
Anul acesta Giulestiul numara tot 5 ani de la intrarea in poate cel mai nemilos razboi. Cel financiar.
In toti acesti ani s-au scris insa povesti la fel de frumoase.
Doua promovari, victoria impotriva celor de la fcsb dar si re-organizarea suporterilor. 
Si a valorilor lor.
In teren partida se disputa intre AFC Rapid si Miscarea CFR. Victoria va apartine cu siguranta Rapidului.
Si a celor care au crezut ca nimic si nimeni nu ne poate impiedica sa continuam aceasta minunata si fara de sfarsit declaratie de dragoste.

FzR!!