miercuri, 15 martie 2017

10.000

Widzew Lodz a castigat de patru ori campionatul in Polonia. 
In sezonul 82-83 a ajuns in semifinalele din Cupa Campionilor, iar in sezonul 96-97 a jucat in grupele Champions League. 
De-a lungul istoriei a eliminat echipe precum Liverpool, Manchester United, Manchester City sau Juventus. 
La fel ca multe cluburi din Romania, Widzew Lodz e un nume care se aude in media din Polonia doar atunci cand vine vorba despre „echipa care a dat faliment in 2015”. 
Au inceput atunci din liga a cincea, iar procesul de reconstructie continua si astazi.
„Widzew a fost mereu faimoasa pentru numarul mare de fani si pasiunea lor pentru club. Succesul din anii ’80 si ’90, atat in Polonia, dar si in Europa, i-a facut pe oameni sa iubeasca echipa. Acum, cand suntem intr-un moment greu, e momentul ca fanii sa isi raspleasca clubul pentru emotiile traite atunci”, spune vicepresedintele lui Widzew.
Cea mai mare speranta a conducatorilor este noul stadion. Primaria din Lodz a hotarat sa construiasca o noua arena cu 18.000 de locuri, chiar inainte de falimentul clubului. 
Cu putin timp inainte sa incepa returul, Widzew a vandut deja 10.000 de abonamente. Lucru care s-a mai intamplat doar in Italia, la Parma, in 2015, cand echipa a trecut prin acelasi scenariu trist. 

Si totodata, lucru care nu se intampla cu multe dintre cluburile din prima divizie poloneza. Iar pretul unui bilet este la fel ca in prima liga, intre 30 si 70 de euro.
Peste 1.000 de bilete au fost cumparate de oameni, cu scopul de a fi donate pentru copiii sau batranii care vor sa vina la meciuri.
Chiar daca nu o sa auzim de Widzew in Europa prea curand, sa reusesti sa aduci 10.000 de oameni un sezon intreg, intr-un fotbal dominat din ce in ce mai mult de sume uriase, este un super eveniment. 
O supriza frumoasa prin care devine cat se poate de evident ca FANII tin fotbalul in viata. 
Si o lectie pentru echipele din Romania care au probleme financiare.
sursa: eusunt12.ro
Poate povestea va suna cunoscuta. 
Poate cea mai frumoasa Poveste. De Dragoste.
FzR!!