miercuri, 29 martie 2017

Baby-boom

La nouă luni după uimitoarea performanță de la turneul final de fotbal din Franța apar și detalii despre cum au sărbătorit victoria contra Angliei locuitorii de pe mica insulă din nordul Europei, relatează Euronews.
Islanda se confruntă cu un „baby-boom”, după nouă luni de la victoria contra naționala Angliei, 2-1, din optimile de finală de la Euro 2016, din 27 iunie.
Cotidianul local Visir relatează despre o rată record a natalității în Islanda, la exact nouă luni după acest meci.
Un medic a dezvăluit pe Twitter că cel mai mare spital din Reykjavik a administrat „un număr fără precedent” de anestezii epidurale. 
Anestezia epidurală este cea mai frecventă metodă utilizată pentru a ameliora durerile din timpul travaliului, fiind o opţiune de calmare pentru femei înainte de naştere.

Cu o populație de doar 300.000 de locuitori, accederea echipei de fotbal a Islandei până în sferturile de finală de la Euro 2016 a fost cea mai mare performanță din istorie. Naționala a fost învinsă în această etapă de Franța, cu scorul de 5-2.
8.000 de suporteri islandezi au asistat la meciurile naționalei la Euro 2016.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/val-de-nasteri-in-islanda-la-noua-luni-de-la-performanta-de-la-euro-2016-696799 

"Baby-bum" - ul Giulestilor, nu surprinde pe nimeni.
Pasiunea celor din teren, cu mult mai intelepti decat cei din tribune, este dovada pura a faptului ca spiritul este mostenirea cea mai de pret a noastra.
A tuturor.
In 1923 "ciocanarii" de la Grivita impreuna cu jucatorii de la Excelsior, fara alte interese, au gasit impreuna sinonimul potrivit pentru initiativa, pasiune, iubire si speranta: RAPID.
Sa nu uitam ca pana a-si scrie poate cele mai frumoase povesti ale fotbalului romanesc, Fat-Frumosul nostru a pornit la drum infasurat intr-o panza visinie croita de sotia lui Grigoriu, iar ghetele fotbalistilor nu erau altceva decat bocanci reconditionati gasiti prin Atelierele Grivita.
De acest inceput, in cantecele noastre, fiecare dintre noi suntem mandri.
Pentru ca acest inceput inseamna initiativa, pasiune, iubire si speranta.
Cei din teren sunt copiii celor mai buni suporteri din tribune.
Sunt cei care si-au jurat, in noptile ocupate de amaraciunile unor infrangeri trecute, ca-si vor face parintii fericiti.
Iar Rapidul lor nu va mai fi niciodata ingenuncheat.
Sau folosit pentru obtinerea unor foloase necuvenite. 
Din gazonul Giulestilor vine cea mai frumoasa lectie de viata.
Ce nu a putut distruge comunismul, a condamnat la o ratacire, cu siguranta temporara, capitalismul.
Pentru ca Dzeu ne iubeste, sufletele noastre a primit a doua sansa.
Aceea de a ne regasi valori pure.
Cat mai departe de interesele celor care nu au iubit niciodata Rapidul.
Si de a ne transforma cat mai curand suferinta si necazurile in cea mai de invidiat Poveste.
Fara de Sfarsit.

FzR!!