miercuri, 1 martie 2017

Au renascut din propria cenusa....

Editura Marvel Comics vindea 50 de milioane de reviste de benzi desenate la sfarsitul anilor '60, pentru ca 30 de ani mai tarziu sa intre in faliment.

Totusi, acesta nu a fost sfarsitul supereroilor Marvel.
Brandul a fost cumparat de Disney in 2009.
In prezent, Marvel detine aproximativ o treime din piata de carti de benzi desenate.
Fimele bazate pe personajele sale au generat incasari de peste 18 miliarde de dolari, transformand Marvel intr-una dintre francizele cu cele mai mari incasari din lume.
Papusile Muppets

Dupa zilele de glorie din anii '70 si '80, papusile Muppets au disparut din lumina reflectoarelor cand Jim Henson Company a fost vanduta companiei EM.TV in 2000.

Familia Henson a cumparat inapoi brandul in 2003, intr-o perioada in care EM.TV se confrunta cu probleme financiare. Papusile Muppets au intrat in portofoliul Disney un an mai tarziu.
In 2008, la aproape un deceniu de la lansarea filmului "Muppets in spatiu", Disney a inceput sa reintroduca personajele in videoclipuri scurte difuzate pe YouTube, inainte de a lansa filmul "Papusile Muppets", in 2011, bazat pe celebrul serial.
Polaroid

In 2008, dupa ce a solicitat intrarea sub protectia legii falimentului pentru a doua oara in mai putin de zece ani, in contextul raspandirii camerelor digitale si a smartphone-urilor, Polaroid a incetat sa mai produca cunoscutele camere foto.

Insa curentul hipster si cel retro din ultimii ani au readus fotografia "instant" la moda.
 
Compania The Impossible Project produce filme Polaroid la vechea fabrica din Olanda a brandului.

Oricat de involburate ne par vremurile pana chiar si pentru o societate incapabila de a-si evalua valorile si patrimoniul, spiritul national nu se preda de secole.
Acestui spirit si mai ales inaintasilor de care suntem mandri, ramanem datori pentru a duce lupta.
Pentru a renaste.
Iar cartea de povesti ale celor mai spectaculoase renasteri va adauga cu siguranta si cat mai curand paginile revenirii visinii.
O poveste cu supereroi.
In teren, dar mai ales in tribuna.

Pentru cei ce au refuzat sa creada intr-un sfarsit.
Pentru cei ce au sperat ca noul inceput sa devina o poveste fara de sfarsit.

FzR!!