duminică, 7 mai 2017

Gustul puterii...

De cateva zile presa, aservita cu siguranta unor interese obscure, anunta propagandistic faptul ca Voluntariul plănuiește să preia brandul și palmaresul, probabil al SC Fotbal Club Rapid SA.
Lupta pentru brandul și palmaresul al SC Fotbal Club Rapid SA pare revendicata de institutii ale statului....ieri Primaria Bucurestiului, astazi cea a Voluntarilor.
Anul trecut in iulie ANAF, forul suprem de administrare fiscala, solicita falimentul SC Fotbal Club Rapid SA, refuzand incasarea imediata a cel putin 1,2 milioane euro.
Ex-vice-premierul copos prin initiativa sa legislativa din 2006 (Legea 85/2006 insolventei ), vechile si apoi noile structuri numite ale frf / lpf si ANAF au falimentat cu buna stiinta Rapidul. 
Romania si Rapiduletul au fost pagubite de nu mai putin 34 milioane de euro.
In aceasta capcana rapidistii nu au cazut niciodata de-a lungul istoriei sale.
Pana si mult trambitata poveste " a Soarelui pe piept" a sfarsit sub protestele suporterilor giulesteni, dupa cateva etape.
Semn ca absolut niciodata rapidistii nu au acceptat sau nu au fost pe gustul puterii.
Daca in anii instaurarii comunismului puterea insemna votul si simpatia celor multi, astazi in capitalism puterea inseamna banul.
Indiferent cum este obtinut acesta. 
Fie chiar platit cu pretul sufletelor a celor care fericirea se cladeste pe sentimente simple dar profunde, transmise din tata-n fiu.
Rapidistii s-au ridicat intotdeauna impotriva nedreptatilor. Daca nu au facut-o in 2016 si pana astazi este pentru simplul motiv ca  SC Fotbal Club Rapid SA trebuia sa plateasca dpdv financiar.
Pana si AFC Rapid, parintele societatii falimentare, are datorii la bugetul statutului.
Semn ca acest capital uman si de simpatie este inca tinut dependent de interese obscure.
Din 2013 si pana in 2016 Rapidul, indiferent de denumirea societatii comerciale a supravietuit si mai ales a performat sportiv.
Astazi fie din liga a 5-a Rapidul isi dovedeste forta interioara.
Promovarea in liga a 4-a ne indreptateste sa credem cu speranta in faptul ca revenirea este mai aproape decat credem.
Iar puterea noastra trebuie sa ramana doar Iubirea.
Mostenita in cei aproape 100 de ani.
Curati si puri.
Departe de interesele obscure.

FzR!!