sâmbătă, 24 august 2024

Vânătoarea

Părerea mea este că nu trebuie să ne grăbim să destupăm șampaniile, nici după reușita puștiului Rareș Dop și nici după prima victorie așteptată încă din luna martie.
Și asta pentru că și aseară Rapidulețul a tremurat la Iashington, Papeau ne este încă dator, Floricel Hasani se dovedește a fi același egoist, Burmaz încă este fără reviziile la zi, iar slovacul Jador pare mai emotiv decât ne-am fi închipuit vreodată....
Adevăratul examen se va susține sâmbăta viitoare în Prazilia, iar Șumi sper că încă din această dimineață să înceapă să-și facă temele.Chiar dacă se afișează plin de sine de parcă "a impușcat" nu știu ce mare trofeu.
Cică în dimineața asta, în loc să se apuce de notițe și analize fotbalistice,a dat o fugă la o partidă de vânătoare prin parcul Copou.
Acolo a impușcat o rață. Rața a căzut însă în ograda unui moldovean.
- E pasărea mea, insistă Șumi.
- Asta rămâne să ne decidem. Eu îți trag un șut cât pot de tare în punctul sensibil, apoi vei face și tu la fel. Cine urlă mai puțin ia pasărea.
- De acord!, rânjește Șumi.
Își ia avant moldoveanul și-i trage un șut năprasnic lui Ninel. După agonia suportată, antrenorul nostru își revine și șoptește cu greu:
- Bine. Acum e rândul meu.
- Lasă, zice moldoveanul. Poți să păstrezi rața.
Până sâmbăta viitoare Șumi, după ce-și revine cu adevărat, trebuie să pornească vânătoarea.
De fotbaliști. Și să-i lase pe bancă pe cei cu pregătirea fizică precară.


FzR!!