luni, 18 aprilie 2016

File de Poveste fara de Sfarsit

Numele său este Dobri Dobrev, cunoscut şi ca bunicul Dobri. Bătrânul trăieşte în Bailovo, un sătuc din Bulgaria, şi are nu mai puţin de 101 ani.
De-a lungul vieţii, bunicul Dobri a strâns donaţii pentru ca, mai apoi, să le dea mai departe, în scop caritabil. Bătrânul crede că se află pe această lume pentru a strânge bani pentru restaurarea bisericilor şi mănăstirilor din Bulgaria.

Bunicul nu păstrează niciun bănuţ pentru el. Trăieşte dintr-o pensie de aprximativ 100 de euro, la care se adaugă mâncarea sau hainele primite de pomană de la oameni cu suflet mare.

În 2010, un post de televiziune local a făcut un documentar despre Catedrala Alexander Nevski, din Sofia. La un moment dat, căutând prin arhive, un jurnalist a descoperit că cea mai generoasă donaţie privată care a fost făcută vreodată pentru Catedrală - în cuantum de 20.000 de euro - a fost făcută de bătrânul cerşetor, bunicul Dobri.

Bătrânul îi ajută pe toţi cei care au nevoie. Odată, acesta a plătit facturile pentru o casă de copii care rămăsese, din cauza restanţelor, fără căldură şi curent electric.

Cine ştie câte astfel de fapte bune a făcut bătrânul?... Probabil că nu vom afla niciodată şi asta dintr-un singur motiv: bunicul Dobri nu se laudă niciodată cu faptele bune.


sursa: romaniatv.ro

Rapiduletul Nostru implineste curand 93 de ani.
Mereu tanar si mai ales mereu gata se ne aduca cele mai frumoase bucurii, bunicul nostru cu par Alb si sange Visiniu ramane cadoul cel mai de pret al sufletului.

Intr-o lume parca tot mai plina de minciuna si egoism.

FzR!!!