luni, 18 aprilie 2016

Miorita

" Pe un picior de plai (si cu siguranta intr-o ureche!),
Pe o gura de rai..."
Sambata, Dunarea si-a involburat apele la Pontus Euxinus:

Farul - Dunarea Calarasi 0 - 6

Nimic anormal pana aici.
Pentru ca de ce sa nu recunoastem (plini de ironie!) tiki-taka celor de pe malul Borcei uimeste si domneste de multi ani peisajul fotbalistic romanesc.
Potrivit editiei "Ziua de Constanta" inaintea meciului cinci jucători: Popa, Tigoianu, Munteanu, Murgoci şi Pungă, fără a avea o discuţie cu antrenorul Ilie Stan (Iniesta!), şi-au facut bagajele şi au plecat din cantonament.
Totuşi, după discuţii cu conducerea clubului, jucătorii, cu excepţia lui Popa, s-au întors, iar Tigoianu a jucat titular cu Dunărea Călăraşi, în vreme ce Munteanu, Murgoci şi Pungă au fost rezerve. Pe lângă Popa, din lotul de sâmbătă nu a făcut parte nici Ovidiu Vezan.
"La Vezan am renunţat eu, pentru că, indiferent ce aş face, nu pot accepta să am în echipă un jucător cu 15 kilograme în plus.
S-a dus cu fotbalul numai din lovituri libere, 11 metri şi cornere. Gata. N-am nimic cu el.
I-am zis însă că, atât timp cât o să mai fiu eu la echipă, el nu va mai juca", a precizat Iniesta, care nu va mai conta nici pe fundaşul Doru Bratu (mioara intai din capodopera de acum cativa ani fcsb - jijitorul).

Haosul de la Farul s-a văzut şi în meciul de sâmbătă cu Dunărea Călăraşi.
Jucătorii lui Iniesta au fost precum jaloanele în faţa celor ai lui Adrian Mihalcea, iar rezultatul final a fost extrem de dur, 0-6. Kanda (30, 45, 68) şi Alexandru (49, 56 - pen., 72) au înscris împotriva "marinarilor".

Circul dupa meci a tradat o cearta intre doua tabere, evident cu optiuni diferit.e
Si evident o continuare naturala a disputei de dinaintea meciului: Adrian Pătulea (autorul a 14 goluri pentru Farul) a avut în vestiar un conflict cu antrenorul Iniesta şi preşedintele Auraş Braşoveanu, astfel că jucătorul s-a ales cu contractul reziliat pentru "abateri deosebit de grave“.

Poemul folcloric al fotbalului romanesc isi urmeaza cu jale destinul spre pieire.
Intr-un decor tot mai trucat cortegiul fotbalului condus de frf si lpf se afunda tot mai mult in marele nimic.
Sa nu ne miram daca clona Olgutei va participa in Europa League, iar comunele din Ilfov se vor salva de la retrogradare.....

Dar poate Dzeu nu-si va lua fata de la noi, asa cum tot sambata ne-a dovedit ca inca mai crede in puritatea, pasiunea si credinta din noi.

In coltul acestui decor cant vesel de fluieras al dragului Sumi razbate:

"Că la nunta mea
A căzut o stea,
C-am avut nuntaşi
Brazi şi paltinaşi,
Preoţi, munţii mari,
Paseri, lăutari,
Păserele mii,
Şi stele făclii! "


Felicitari Sumi!!!
FzR!!