vineri, 29 aprilie 2016

Premiile Oscar. Din Dragoste.

Traim din pasiune pentru fotbal.
Acest joc luat in serios care ne mentine vesnici tineri, ne ridica si ne coboara.
De mii de ori.
De neinteles ramane, pentru cei din afara fenomenului, chemarea permanenta fata de culorile iubite.

Daca s-ar decerna premiul Oscar pentru aceasta Dragoste staruitoare, probabil podiumul celor mai frumosi suporteri ar arata astfel:

3. Clovis Acosta Fernandes, "Gaucho da Copa" a fost alaturi de Selecao la ultimele sapte Campionate Mondiale, iar imaginea cu figura sa plina de tristete, strangand in brate o replica a trofeului Cupei Mondiale, dupa esecul usturator suferit anul trecut pe teren propriu de Brazilia in fata Germaniei (1-7), a facut înconjurul lumii. 



Legendarul suporter a insotit nationala Braziliei la toate turneele finale de Cupa Mondiala incepand cu cel din Italia (1990) si a fost prezent, de asemenea, la multe meciuri americane si numeroase editii ale Copei America, Jocurilor Olimpice si Cupei Confederatiilor. 

2. Manuel Caceres Artesero, dar in lumea intreaga este cunoscut ca Manolo tobosarul.

Are 60 de ani si este liderul galeriei nationalei Spaniei si al echipei Valencia. S-a nascut in Ciudad Real, a copilarit in Huesca si s-a stabilit la Valencia.

De 42 de ani isi sustine favoritii, fie ca a fost vorba despre Huesca, Zaragoza sau Valencia, iar de 35 de ani canta neincetat pentru nationala spaniola.

A fost la sapte Campionate Mondiale si cinci Europene.

“La inceput, lumea spunea ca sunt nebun.

Intr-adevar, sa strabati intreg mapamondul cu toba dupa tine este o nebunie”, afirma el.
Manolo a fost si in Romania si isi aduce cu drag aminte despre tara noastra.
“Am fost acolo in urma cu vreo cativa ani.
Imi aduc aminte ca am traversat stadionul de la o peluza la cealalta, prin mijlocul romanilor. Cantam la toba, iar lumea ma aplauda”,

1. Constantin Mincea

Cel mai rapidist dintre rapidisti, o viata in slujba culorilor alb-visinii si şef de galerie al celor mai frumosi tifosi de pe pamant nu mai putin de 32 de ani.
 
"Geamgiul".

A fost un personaj cu o poveste aparte.

S-a impus ca lider al suporterilor prin felul lui deschis de a fi, pentru vocea lui teribil de zgomotoasă, dar mai ales pentru că întotdeauna a încercat să aplaneze conflictele, nu să le genereze sau să le escaladeze.

Cei trei LAUReati au in comun pasiunea unica clocotitoare a unui sange latin.

Spiritul lor, condusi bineinteles de Marele nea Mincea sa ne poarte astazi in lumea plina de farmec a pasiunii sufletului.
Plini de mandrie pentru Dragostea Noastra.

RAPID!

Dzeu sa ne ajute!

FzR!