marți, 26 aprilie 2016

YES WE CAN !!!

Jamie Vardy (28 de ani) este personajul momentul în Anglia.
Iar visul continuă pentru atacantul lui Leicester, care în această toamnă a strâns şi primele selecţii în naţionala de seniori a Angliei.

Povestea lui Vardy este dovada perfectă că în fotbal precum în viata, nimic nu e imposibil iar visele se pot împlini indiferent de vârstă.

În urmă cu doar 5 ani, Jamie juca încă în liga a OPTA a Angliei, pentru Stocksbridge Park Steels, unde câştiga aproximativ 150 de euro pe lună.
În paralel, Vardy lucra şi într-o fabrică din Sheffield, orasul sau natal.
Avea atunci 23 de ani şi probabil renunţase deja la visul de a ajunge un fotbalist de top.
Practica sport mai mult de plăcere.
Au urmat însă transferuri succesive la Halifax Town şi Fletwood, echipe din ligi superioare, dar tot in fotbalul amator.

Vardy marca însă meci de meci, iar în 2012 Leicester, pe atunci în Championship, a decis să plătească 1 milion de lire pentru transferul său.
O sumă rămasă până acum record plătită pentru un jucător care nu jucase încă vreun minut la nivel profesionist.
Iar restul inseamna deja MAGIE.
Vardy a ajutat-o pe Leicester să promoveze, să reziste în primul an în Premier League, iar acum să devină revelaţia sezonului (Leicester e pe locul 1 în Premier League după 35 de etape).

Vor urma ofertele din partea marilor cluburi europene, cu siguranta dupa prezenţa sa la Campionatul European din Franţa.
Asta după ce în 2010, la Mondialul din Africa de Sud, îi privea pe Rooney sau Steven Gerrard din faţa televizorului, obosit după o tură grea în fabrica unde era angajat.

Povestea poate ne va face sa strangem randurile, atat de amar risipite parca intre cele patru zari, vineri 29 aprilie 2016.
Iar meciul cu Dunarea Calarasi sa insemne Invierea Rapiduletului Nostru.
Macar in spirit si unitate.
Astfel incat sa pornim la drum.
Fiindca stim ca se poate.

Dzeu sa ne ajute!

FzR!!!