marți, 17 iulie 2018

Campionii Lumii

Franța - Croația 4-2

Francezii s-au impus, in cel mai frumos meci ale acestei competitii mondiale, prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).

Jucătorul turneului a fost desemnat căpitanul Croaţiei Luka Modric.

Evident că apreciez recunoaşterea şi le mulţumesc celor care m-au ales, dar e clar că aş fi preferat să câştig Cupa Mondială. 
Acum ne vom odihni şi vom sărbători în zilele următoare, pentru că, totuşi, este ceva enorm pentru Croaţia, însă acum sentimentul este unul dulce-amar. 
Suntem mândri de ceea ce am făcut, dar un pic trişti că am pierdut finala.
”Chiar dacă eu cred că meritam mai mult, nimic nu se mai poate schimba. 
Nu putem decât să fim mândri de ceea ce am făcut, nu am renunţat niciodată şi am luptat până la final ”.
Invinsii sunt marii invingatori.
Prin ei intreg mapamondul a reusit sa inteleaga si sa cunoasca puterea unei natii.
Renascute.
Dorinta si unitatea a capatat in aceasta vara dimensiunile poate ale celei mai frumoase povesti.
Dupa aproape de 25 de ani de la tragediile unui razboi ce au sfasiat familiile si le-au alungat in cele mai indepartate colturi ale lumii.
Toate aceste suflete au dorit in toti acesti ani sa se intoarca acasa.
Si nu oricum.
Sa aduca bucuria. 
Si unitatea.
Croatii sunt campionii mondiali ai acestei lumi.
Cel putin in acest an.
Un exemplu de urmat.

Multumim, Croatia!!

FzR!!

luni, 16 iulie 2018

Full of Life!!

Poate cea mai frumoasa promovare.
Prin poate cei mai frumosi oameni de pe pamant.
Nascuti si crescuti in suferinta.
Si pentru care speranta a fost unica hrana.
A sufletului.
Tot ce conteaza!
Iar ce ramane este doar Bucuria.
Si poate cea mai frumoasa poveste.
Plina de Legende.

FzR!!

IT’S NOT COMING HOME!!!

Finala mică a Campionatului Mondial este considerat cel mai trist meci de la un turneu final. 
Asta pentru că istoria rar ia în seamă numele câştigătoarei, care rămâne totuşi consemnat în arhiva fotbalului. 
Sankt Petersburg, ora 17:00 (n.r. - a României), Rusia. Belgia şi Anglia intră în scenă şi luptă pentru bronzul Cupei Mondiale 2018. 
Învinse de Franţa, respectiv Croaţia, când mai aveau un pas până la scena cea mai mare a turneului final, cele două echipe găsesc puterea să joace. 
Pentru onoare! 
Şi pentru medaliile de bronz!

Începe meciul. Iranianul Alireza Faghani fluieră startul partidei, cu Belgia în posesie, şi, după patru minute, "Dracii Roşii" dau lovitura! Nivelul decibelilor de pe arena din Sankt Petersburg erupe dintr-o dată. 
Cu mingea la mijlocul terenului, Lukaku deschide jocul în stânga, la Chadli, care centrează perfect pentru Meunier, în careu, iar fundaşul reia cu genunchiul şi îl învinge pe Pickford. 
1-0! 
Fără menajamente, fără tatonări, direct la treabă!


"Uraganul" Kane, doar o adiere moale de vânt în primele 45 de minute

Entuziasmul englezilor, cu deja celebrul "It's coming home!" s-a risipit. 
Nu după golul lui Meunier, ci după înfrângerea suferită în faţa Croaţiei, 2-1, în semifinale. 
Echipa lui Gareth Southgate pare că joacă din reflex meciul, fără implicare prea mare din partea oamenilor importanţi. Harry Kane a fost, ca şi în meciul cu Croaţia, inexistent. Belgienii mai ratează o şansă importantă de gol, prin De Bruyne, după ce acelaşi Lukaku îl găseşte inteligent cu o pasă în stânga, care a trecut uşor de John Stones. 
Mijlocaşul lui City preia şi încearcă să tragă pe jos, dar balonul este însă, deviat. Pickford are emoţii şi respinge cu pumnul.

După primul sfert de oră, englezii dau primele semne de viaţă. Delph, cu un şut moale de la 20 de metri, şi Maguaire, cu o lovitură de cap după un corner, îi dau primele emoţii lui Courtois. 
Singurul eveniment de notat din prima repriză mai este doar schimbarea lui Chadli, care nu mai poate continua meciul, iar Vermaelen îi ia locul. 
Pauză!

"Robotul" De Bruyne are "procesorul" mult prea upgradat

Repriza a doua începe din nou cu Belgia în atac, dar Eden Hazard iroseşte câteva situaţii bune pentru că nu dă drumul la minge la timp. 
De Bruyne, "creierul" de la mijlocul terenului, este cu o viteză peste colegii săi, care nu pot răspunde prezent, la finalizare, la pasele geniale puse de fotbalistul antrenor de Pep Guardiola la City. 
Banda dreaptă este arată continuu de Meunier, dar ocaziile se răresc.

Cea mai mare ocazie de gol a reprizei secunde vine în minutul 70, de la Eric Dier. 
Mijlocaşul lui Tottenham îşi expune calităţile de creaţie, combină excelent cu Rashford, scapă singur cu Courtois şi încearcă o scăriţă. 
Balonul ia drumul porţii, dar colegul său de la echipa londoneză, Alderweireld, îndepărtează pericolul de pe linia porţii. 
Ca răspuns, Belgia, prin Mertens, iroseşte lamentabil un contraatac purtat în trei, cu De Bruyne şi Hazard. Minutul 80. A doua încercare! 
Vermaelen recuperează o minge aproape de careul propriu, îi pasează lui De Bruyne, "robotul" lui Roberto Martinez inventează o pasă cu călcâiul la Hazard, mingea îi revine şi îl lansează din nou în stânga pe Mertens. 
Acesta vede bine jocul şi schimbă partea, în dreapta, pentru Meunier, care trage din prima şi Pickford se remarcă, scoţând în corner.

Eden Hazard răzbună toate şansele ratate în minutul 82. Kevin De Bruyne inventează o nouă pasă strălucitoare şi îl lasă singur cu Jordan Pickford pe decarul "Dracilor Roşii", care finalizează cu un şut la colţul cu scurt, în forţă. 2-0 şi belgienii sunt deja cu o mână pe medaliile de bronz. 
Fără alte şanse, cu un joc calm la sfârşit, cele 90 de minute sunt epuizate şi centralul iranian Faghani fluieră finalul! Belgia termină pe locul trei la Cupa Mondială Rusia 2018, Anglia se mulţumeşte doar cu locul patru.

Belgia şi Anglia s-au întâlnit şi în ultima etapă a Grupei G, atunci când echipa lui Roberto Martinez s-a impus cu 1-0. Atunci, multă lume a criticat mai ales evoluţia englezilor, care au părut că nu-şi doresc să câştige. 
La final, selecţionerul Gareth Southgate a recunoscut că şi-a dorit să evite culoarul echipelor care termină pe primul loc faza grupelor. 
Traseul pe acea parte ar fi fost unul mult mai greu pentru naţionala Albionului.

Un articol de Andrei Pal pentru prosport.ro

FzR!!

joi, 12 iulie 2018

Atât de mult iubesc croaţii fotbalul!

Victoria istorică reuşită de naţionala lui Zlatko Dalic, 2-1 contra Angliei, în prelungiri, în semifinalele Cupei Mondiale din Rusia, a produs o premieră în Guvernul Croaţiei. 
La şedinţa susţinută joi, la o zi după marele succes, majoritatea miniştrilor au venit îmbrăcaţi în tricourile oamenilor care i-au făcut mândri.
Croaţia, o naţiune cu puţin peste patru milioane de locuitori, arată, în Rusia, că orice e posibil dacă devotamentul şi dăruirea sunt la cote maxime. 
Departe de casă, Mandzukic, Perisic, Modric şi Rakitic s-au calificat în prima finală de Cupă Mondială din scurta istorie a statului ex-iugoslav, iar evenimentul a produs evenimente în întreaga ţară. 
Fanii au ieşit pe străzi pentru a sărbători, preşedinta Kolinda Gravar-Kitarovic a anticipat marea victorie, iar acum dimineaţă a venit rândul cabineului condus de Andrej Plenkovic să iasă în evidenţă.
Joi dimineaţă nu a mai fost vorba nici despre probleme economice, nici despre voturi, nici măcar despre politica externă a ţării. 
A fost despre fotbal! 
Iar fotbalul, în Croaţia, se trăieşte cu aceeaşi intensitate de la copilul de trei ani până la conducătorii ţării. 
Lucru demonstrat de gestul făcut de Guvernul Croaţiei, care a oferit o premieră mondială. Începând cu premierul Andrej Plenkovic, miniştrii croaţi s-au îmbrăcat în tricourile favoriţilor şi au rămas aşa pe întreaga durată a şedinţei de joi.
sursa: prosport.ro

Se implica politicul in fotbal??
DA.
Pentru ca fotbalul reprezinta cel mai bun ambasador.
Al dorintei, al ambitiei, al celor mai frumoase povesti si almandriei nationale.
Cel mai intelept mod de a educa generatiile viitoare.
RESPECT!!

FzR!!

Încotro??

Recursul colonelului Florin Talpan în cazul jucătorilor rapidişti care nu ar fi avut drept de joc la meciurile din Liga a IV-a a fost respins astăzi de către Comisia de Recurs a FRF. 

" Eu aştept ca FRF să dea o decizie temeinică şi normală. Noi am solicitat loc în Liga a 3-a. 
Nici nu stau la discuţie cu ei. 
Nu vreau să cred că ne-a fost respins recursul. 
Dacă vor să mergem mai departe, mergem mai departe la TAS, voi merge şi la UEFA să explic care e treaba cu 5teaua. 
Trăim într-o ţară unde e prea mare corupţia. 
Domnul Burleanu trebuie să ştie că nu mă voi lăsa. 
Am crezut că acele comisii de la Federaţie vor judeca normal. 
Fotbalul românesc se va duce pe o direcţie greşită."

Domnule colonel daca tot aveti drum la TAS la la UEFA anulati Cupa Mondiala din acest an, datorita "inregimentarii" in lotul Islandei a directorului de film Hannes Halldorsson ( goalkeeper in timpul liber), a muncitorului din fabrica din fabrica de sare Birkir Mar Saevarsson (fundas la aceasta competitie mondiala) si a dentistului fulll-time Heimir Hallgrimsson ( antrenor part-time al Islandei ).
Si conditionati participarea unei echipe in liga a 4-a in mod obligatoriu dupa o promovare din liga a 5-a.
Pe merite sportive.
Asa cum Islanda a ajuns la cea mai inalta competitie sportiva.
Sa nu suflati va rugam niciun cuvant despre statutul de club departamental.
Pentru ca va aflati la TAS si UEFA.
Perfect adevarat:
" Fotbalul românesc se va duce pe o direcţie greşită."

Apropos...: care fotbal??

FzR!!

Croații plâng.....

M-au impresionat cuvintele lui Slaven Bilici, poveștile lui despre lacrimile fotbaliștilor croați, despre lacrimile generației lui Modrici.
Simțeam că e vremea Croației.
Fiecare pas înainte al lui Modrici, al lui Rakitici, fiecare fentă a lui Perišici, fiecare minge respinsă de Vida, fiecare penalty blocat de Subašici, fiecare gest al lui Zlatko Dalici, totul mă făcea să cred și să spun că această echipă incredibilă va juca finala.
E prea mare inima Croației!
Și prea mulți jucători buni, rămași mereu în umbră.
Și la Real, și la Barcelona, și la Inter…
Și atâta suferință!
De parcă nu era suficient cât au suferit „vatreni” în copilărie, trăind războiul, fugind de el, de gloanțe și bombe, cu sufletul rănit de atâtea imagini oribile.
M-au impresionat cuvintele lui Slaven Bilici, poveștile lui despre lacrimile fotbaliștilor croați, despre lacrimile generației lui Modrici.
Cum au fost la zece secunde de semifinala Euro 2008 și au pierdut la penaltyuri, cu Modrici și Rakitici printre cei care au ratat, cum au eșuat în drum spre Mondialul din 2010, cum au fost eliminați de lusitani în ultimele minute ale prelungirilor în urmă cu doi ani…
Lacrimi și suferință!
Până când?!
Tot Bilici prevestea:
Toate aceste lacrimi vor fi cel mai important factor motivator. Acum mai mult ca niciodată. Vor fi lacrimi pentru victorie ”.
Și a avut dreptate.
Semifinala cu Anglia s-a încheiat.
Dalici și Modrici plâng, dar sunt lacrimi de fericire.
Croația e fericită.
În sfârșit.
 
In articol de Theodor Jumatate pe gsp.ro

De ce Croatia??

Pentru croati, calificarea in finala Cupei Mondiale e mai mult decat un moment de bucurie.
Si mai mult decat o performanta sportiva.
E vindecarea unei natiuni macinate de ani de razboi.
O generatie intreaga de jucatori crescuti pe campul de lupta au plecat sa cucereasca si sunt aproape sa revina acasa victoriosi.
„Generalul” lor e Luka Modric.
Un jucator tacut, timid chiar, care dirijeaza ca un maestru jocul Croatiei de la centrul terenului.
Inainte de banii si faima de la Real Madrid, Modric a trecut prin infern ca sa ajunga in postura de favorit al Balonului de Aur.
La doar 6 ani, Luka Modric era refugiat politic dupa ce bunicul sau a fost impuscat de rebelii sarbi!
E un moment care avea sa-l urmareasca peste tot.
Modric a crescut in zona de razboi, cu sunete de impuscaturi si de bombe in jurul sau.
Pana la urma a fugit din Croatia dupa ce casa in care alocuia a ars complet.
Fotbalul era alinarea sa.
Si avea sa-l duca departe.
Departe de razboi.
De saracie.
De disperare.
Si pana in finala Cupei Mondiale cu tara sa pe care o iubeste neconditionat.
Intr-o perioada, Modric locuia intr-un hotel din orasul Zadar. Razboiul era inca in toi in Croatia, insa micul Luka gasea totusi locuri ferite unde juca fotbal.
 
Spargea mai multe geamuri decat au facut-o bombele.
Se juca fotbal non stop in hotel si in jur ”, isi aminteste un angajat al hotelului Kolovare.
Nici la fotbal nu i-a fost usor.
Antrenorii spuneau ca e prea slab si prea timid ca sa joace fotbal de performanta, dar pana la urma s-a dovedit ca era o perceptie gresita.
Pe 12 iulie 2018, Luka Modric isi conducea tara catre prima finala de Mondial din istoria ei.
Timid, ca de obicei, Modric si-a organizat conationalii si a condus linia de mijloc exact ca un dirijor.
Croatia a intors scorul cu Anglia dupa ce a fost condusa din minutul 6.
Un fleac pentru niste jucatori obisnuiti sa treaca peste obstacole mult mai dificile in viata.
 
Sa recapitulam:
 
–  La 6 ani, bunicul sau a fost ucis in razboi.
–  Familia sa a devenit refugiata de razboi dupa ce i-a luat foc casa.
–  A crescut cu zgomotul bombelor in urechi.
– Antrenorii ii spuneau ca e prea slab si prea timid pentru fotbal.
– Azi e finalist de Cupa Mondiala.
Si favorit la Balonul de Aur.
Si castigator de Champions League cu Real Madrid.
De 4 ori!
 
Luka Modric.
 
sursa: eusunt12.ro
 
Anglia a inventat fotbalul.
Probabil din plictiseala sau pentru a se amuza dupa cate o masa copioasa, in curtea palatului Buckingham. In timpul domniei Reginei Victoria.
De ce Croatia??
Pentru ca generatia a caror copilarie a fost marcata de ororile unui razboi, fotbalul insemna libertate, alinarea suferintelor si sursa de hrana.
Refugiati in toate colturile Europei acesti copii au strans din dinti pentru a-si asigura traiul zilei de maine.
Acesti copii s-au calificat in finala Cupei Mondiale.
Fara a se fi disputant acest ultim act, croatii se vor intoarce acasa....
VICTORIOSI!!
Indiferent de rezultat.
 
FzR!!

IT'S COMING HOME!!!

Se spune ca fotbalul te penalizeaza atunci cand vrei sa-l pacalesti...
Noaptea trecuta il ascultam pe Radu Banciu cum condamna jocul mincinos al francezilor....
Pretendentii de drept, pana mai ieri la trofeul suprem.
Vocea de tunet a jurnalistului decreta faptul ca in mai putin de o luna micii spectatori al spectacolului mondial din acest an se vor intoarce "la tableta".
Pentru simplul motiv ca locul idolilor, inclusiv la meciul de aseara, a fost luat adesea de actori ce au tras lamentabil de timp si au arestat fotbalul.
De dragul rezultatului.
Si cu lipsa de respect fata de spectator.
Pentru partida din seara aceasta....contrar propriului meu pronostic, balanta inclina clar in favoarea croatilor.
vs
Cel putin pentru faptul ca au demonstrat pe intreg parcursul acestei editii de campionat o forta de grup, ambitie, incredere si sinceritate in exprimare.
Un popor mic cu un suflet mare.
Golul lui Trippier ( 9') dupa o lovitura excelenta executata ( si exersata!) de la aproximativ 20 metri nu a insemnat decat un foc de paie.
Croatii se organizeaza, cred si revin in joc.
Perisic reuseste sa inscrie ( 68').
Croatia - Anglia: 1-1.
Farmecul povestii continua.
Croatii domina si duc meciul in prelungiri.
Acelasi Perisic se înalță în careu, trimite în față către Mandzukic ( 109'), care preia și trage pe lângă Pickford.
Pana la final Anglia se dovedeste neputincioasa.
Croatia- Anglia: 2-1.
Refrenul celor din Albion suna precum arcurile rupte saptamana trecuta la Ikea.
Pentru ca fotbalul te pedepseste cand vrei sa-l pacalesti.
Pentru ca din acest fenomen cel ce trebuie sa castige este spectatorul.
Pentru ca el, Maria Sa Spectatorul, trebuie sa duca povestea unei partide (memorabile) mai departe....
Pana la nepoti si stra-nepoti....
Veste buna este ca intr-adevar fotbalul se intoarce acasa.
Culme, prin debarcarea Angliei...
Care are sansa sa se revanseze in reeditarea confruntarii cu Belgia.
La sfarsitul fiecarei partide vom constatat faptul ca fotbalul a umplut casele noastre.
Pentru ca la aceasta editia au existat si echipe care au fost sincere fata de acest fenomen.
FzR!!

p.s.: In 29 iunie, dupa rusinoasa partida sustinuta impotriva Belgiei, intrebam retoric..." Și dacă s-a păcălit?"

miercuri, 11 iulie 2018

Iartă-mă....

Cupa Mondiala se apropie cu pasi siguri catre final.
Marea Finala.
Aproape o luna de zile dedicata fotbalului.
Putin, cu siguranta.

Desi exista dubii, asigur sotia de faptul ca gandul meu este doar la ea...

FzR!!

Alfabet...

FzR!!!

Au revoir!Franţa şi Belgia şi-au măsurat forţele în, poate, cel mai frumos meci de la acest turneu final. Trupa lui Deschamps a învins o naţională care promitea multe la acest turneu final, dar nu a putut desface apărarea mult prea bine închegată a ”Cocoşului galic”.

Franţa şi Belgia şi-au măsurat forţele în, poate, " cel mai trist meci" de la acest turneu final.
Trupa lui Deschamps a învins o naţională care promitea multe la acest turneu final, dar nu a putut desface apărarea mult prea bine închegată a ”Cocoşului galic”.
Mbappe a ”instaurat” ritmul alert de joc încă din primele secunde ale partidei, când a luat o acţiune pe cont propriu şi le-a readus aminte jucătorilor lui Martinez că viteza este una din calitatile pe care le are are în ”bagaj”.
Şi nu sunt puţine.
Belgienii au pus stăpânire pe joc încă de la prima atingere de balon, iar prima ocazie a fost semnată de...Umtiti, care a încercat să respingă o centrare venită de pe partea stângă, din piciorul decarului Eden Hazard, dar mingea a sărit ca din colţul mesei din piciorul fundaşului de pe Camp Nou, şi cu puţin noroc, s-a dus pe lângă poarta lui Lloris.

Acelaşi Hazard a avut şansa de a înscrie câteva minute mai târziu, după ce a fost servit excelent de De Bruyne, dar decarul lui Chelsea s-a grăbit, iar balonul expediat de el s-a dus pe lângă poarta formaţiei din ”hexagon”.
Replica francezilor la asaltul ”Dracilor roşii” a venit imediat, cu o torpilă expediată de Matuidi pe direcţia lui Courtois, care a reţinut fără probleme.
Pavard putea deschide scorul în prima repriză, după ce a fost servit excelent de Mbappe, dar şutul său de fundaş a fost respins în corner de acelaşi Courtois.

Hazard a devenit ”pericol public” pentru apărarea franceză după o acţiune personală, încheiată cu un şut respins în corner cu capul de Varane. Lloris era bătut.
Acelaşi Lloris care a respins incredibil un şut ce trebuia să se oprească în plasa porţii, semnat de Alderweireld.
Asaltul belgian a continuat până la fluierul centralului uruguayan.
Cele două echipe au intrat la cabine, şi show-ul a continuat şi în partea secundă.

Aşa se face

Lukaku a avut prima ocazie a primei părţi, după ce a reluat cu capul o centrare venită din piciorul lui Axel Witsel, însă balonul a trecut peste poarta lui Lloris, iar francezii au replicat la faza imediat următoare.
Griezmann a centrat din corner în careul lui Courtois, iar Umtiti a reluat cu capul direct în poarta ”Dracilor roşii”, şi tabela s-a modificat pentru prima oară. 1-0 pentru ”Cocoşul galic”. Belgienii au pus, din nou, stăpânire pe joc.
De data aceasta au de recuperat neatenţia din debutul reprizei secunde.
Intră Mertens, iese Dembele. Martinez a dat ”milităria jos din pod”.
Dar degeaba, au lipsit ocaziile periculoase la poarta formaţiei din ”hexagon”.
De Bruyne nu este în ziua sa bună, Lukaku a uitat să marcheze iar Chadli a fost de nerecunoscut.
Witsel a mai animat repriza secundă cu o torpilă de la distanţă, boxată de un Lloris mult prea odihnit.

Franţa este prima finalistă a Cupei Mondiale, şi aşteaptă meciul dintre Anglia şi Croaţia pentru a afla numele următoarei ”victime”. Belgia nu a dezamăgit la acest turneu final, egalând, până ac
um, cea mai mare performanţă din istorie, locul patru la Mondialul din Mexic '86.
 
sursa: prosport.ro, in articol de Daniel Anghel
 
FzR!!

marți, 10 iulie 2018

Călcâiul lui Ahile

Pisica surda Ahile, considerata oracolul oficial al Cupei Mondiale, a prezis marti victoria Belgiei in semifinala cu Franta.
Pronosticul a fost facut la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg in care locuieste felina devenita acum celebra.
La Cupa Mondiala din Rusia, Ahile a prezis corect victoriile din meciurile Rusia - Arabia Saudita (5-1), Rusia - Egipt (3-1), Iran - Maroc (1-0) si Brazilia - Costa Rica (2-0).
Pisica Ahile, succesoarea caracatitei Paul, a esuat insa la alegerea invingatoarei la meciurile Suedia - Elvetia (1-0) si Argentina - Nigeria (2-1).
Statistica arata evident ca felina se concentreaza mai greu in cazul partidelor cu miza......
Culmea este ca nu as vrea sa se insele.
Desi rezultatul final va indica Victoria celor din Hexagon.
FzR!!

Mulţumim!!!

Mulţumim celor de la "sport.ro "pentru preluarea de astazi, a poate celei mai reusite comparatii a acestei veri: Vida aka Vali Craciunescu din Spitalul de Urgenta.
Comparatie pe care blogul a lansat-o inca din data de 2 iulie.
 
FzR!!

luni, 9 iulie 2018

Unul dintre cei mai buni....

Unul dintre cei mai buni actori din toate timpurile si Arnold Schwarzenegger.

FzR!!!

Flash News. De Mondiale.

Croatia a fost una din echipele care au impresionat la aceasta Cupa Mondiala, iar acum se va duela cu Anglia pentru un loc in marea finala.
La 20 de ani la Cupa Mondiala din Franta in care au eliminat Romania si au ajuns pana in finala mica, croatii au din nou o generatie de aur ce spera la un rezultat istoric.
Croatii au eliminat gazda Rusia la penalty-uri, dupa ce au trecut de Danemarca tot in urma loviturilor de departajare.
De fericire, un jucator din nationala Croatiei a decis sa-i cinsteasca pe toti locuitorii din orasul sau natal cu o bere rece!
Atacantul Mario Mandzukic provine din orasul Slavonski Brod, cu o populatie de 60.000 de oameni. 
El a achitat nota de plata pentru toata bautura consumata in fan park-ul din centrul orasului, adica aproximativ 5000 de euro.
Mandzukic spera sa aiba in continuare motive de dat de baut. Croatia intalneste Anglia in semifinale, iar visul lor ramane in picioare. In cealalta semifinala, Franta se dueleaza cu Belgia pentru un loc in marea finala.
Mandzukic a reusit un gol si o pasa de gol la Cupa Mondiala din Rusia si e anuntat din nou titular contra Angliei.
sursa: eusunt12.ro
E clar. Ma mut in Slavonski Brod. Hai Croatia!!!
Suntem atat de norocosi, incat de plictisim de fericire!!
Ajuns acasa...Neymar il infrunta pe Cena.
FzR!!

duminică, 8 iulie 2018

Cel mai NEBUN!!!

Un fan croat s-a bucurat atat de tare ca favoritii lui merg in semifinalele Mondialului, incat si-a redecorat livingul la miezul noptii. :)
Imediat dupa meci, suporterul si-a aruncat canapeaua pe fereastra, probabil spre disperarea vecinilor. :)

Seamana cu mine amicul croat! :)

FzR!!

Flash News. De Mondiale.

Cunoscut ca un mare fan al fotbalului, Papa Francisc a făcut referire la Campionatul Mondial din Rusia în timpul slujbei pe care a ținut-o astăzi, în Piața Sfântu Petru de la Vatican.
De origine argentinian și susținător al formației San Lorenzo, Papa Francisc a ținut să îi îmbărbăteze pe brazilieni, gestul fiind făcut în contextul în care Suveranul Pontif a observat foarte multe steaguri ale Braziliei printre cei prezenți la slujbă.

Văd steaguri braziliene. Îi salut pe toţi brazilienii şi îi încurajez, va fi data viitoare ", a transmis Suveranul Pontif, un mare pasionat de fotbal, cu ocazia slujbei duminicale de la Vatican.
Domagoj Vida a scăpat de suspendare. Potrivit Four Four Two, fundaşul croat a primit doar un avertisment din partea FIFA şi va putea juca în semifinalele Cupei Mondiale, contra Angliei. 
Într-un scurt video, apărătorul de 29 de ani legitimat la Beşiktaş, aflat lângă Ognjen Vukojevic, fost jucător şi actual scouter al lui Dinamo Kiev, formaţie la care a evoluat şi Vida până la începutul acestui an, a dedicat victoria ucrainenilor.
Vida a strigat "Glorie Ucrainei!", care reprezintă numele unui cântec al armatei ucrainene şi al naţionaliştilor care se opun cererilor teritoriale ale Rusiei. 
"Această victorie este pentru Dinamo şi pentru Ucraina", a completat Vukojevic.
Eric Cantona aka The Commissioner of Football "loveste" din nou...
FzR!!