vineri, 6 iulie 2018

De ce a fost frumoasă Columbia?

În primul rând fiindcă a încercat să facă dreptate Mondialului, pedepsind Anglia pentru gluma proastă din meciul cu Belgia. Ar fi fost amuzant ca englezii, visând la un sfert de finală ușor, apoi la o semifinală facilă, să se împiedice într-o optime pe care și-au asumat-o mai grea, deși nu se știe cât de ușor le-ar fi fost și dincolo, cu Japonia.
Columbienii au fost foarte aproape de a le readuce aminte inventatorilor fotbalului că până la pasul al doilea trebuie făcut mai întâi primul pas.
Apoi, Columbia a fost frumoasă pentru că s-a lamentat (cam mult!) doar la deciziile arbitrului, nu și la vestea crâncenă de a nu-l putea folosi pe James Rodriguez în cel mai important meci din istoria fotbalului lor.
 
Noi, românii, de exemplu, dacă nu-l aveam pe Hagi atunci, la Pasadena, cu Argentina, probabil că ne văicăream și acum.
A mai fost frumoasă fiindcă niște băieți, Quintero, Arias, Mojica, Muriel sau Cuadrado, mângâie estetic mingea, fiindcă El Tigre e unul dintre marii atacanți ai zilei de azi, dar mai ales pentru că duetul Yerry Mina – Davinson Sanchez e cel mai de viitor cuplu de fundași centrali din lume.
Adică 23 și 21 de ani, adică Barcelona și Tottenham. Probabil că în curând în capitala Catalunyei va fi clar că Pique e doar un voleibalist bătrân care ia mingea printre picioare de la iranieni, în timp ce Yerry e stoperul de aproape doi metri care dă trei goluri cu capul la Mondiale.
 
În fine, Columbia a mai fost frumoasă pentru că a jucat în galben ca noi și pentru că ne-a răzbunat cumva, ștergând pe jos cu polonezii, invitându-ne la parastasul defunctei capre a vecinului. Bogdaproste, Cafeteros!
 
in articol de Alin Buzărin pe gsp.ro
 
Columbia a fost frumoasa si pentru suporterii ei.
Pasiunea purtata peste oceane si continente.
Acasa la ea, Columbia nu este insa la fel de frumoasa.
Mediile online anuntand faptul ca jucatorii care au ratat penalty-urile cu Anglia au fost amenintati cu MOARTEA:
" Sa nu va intoarceti acasa, sunteti MORTI! "
 
Regretabil faptul ca slabiciunea unor astfel de povesti frumoase, vine tocmai din interior.
De acasa,
 
FzR!!