duminică, 1 iulie 2018

And Oscar goes to...

Staff-ul lui Oscar Washington Tabarez (71 de ani) a oferit imagini emoţionante la finalul meciului câştigat de uruguayeni cu scorul de 2-1 împotriva Portugaliei. 
Uruguay o va întâlni pe Franţa în sferturile de finală, vineri la ora 17:00, după o victorie meritată cu Portugalia. 
Eroul serii a fost Edinson Cavani, care a marcat cele 2 goluri şi a trimis echipa lui Cristiano Ronaldo înapoi acasă.
Tabarez s-a dedicat echipei până în ultima secundă a meciului, chiar dacă acesta este grav afectat de boala care îl macină. 
La finalul meciului, tot staff-ul a mers la antrenor pentru a-l felicita. “Maestrul” este respectat de absolut toţi jucătorii şi membrii din staff-ul tehnic, lucrurile acestea fiind văzute într-un filmuleţ postat pe Twitter. 
În ciuda problemelor sale medicale, acesta a fost activ şi a stat în picioare, ajutat de o cârjă, oferind indicaţii jucătorilor. 
“ Am văzut un comportament senzaţional al jucătorilor faţă de acest selecţioner. 
Cred că s-au strâns toţi în jurul sau pentru a face un turneu bun!”, spunea Viorel Moldovan în cadrul emisiunii ProSport LIVE.
Antrenorul uruguayan suferă de sindromul Guillain-Barre, o boală neurologică care se caracterizează prin afectarea sistemului nervos periferic. 
Un video emoţionant cu antrenorul care a trăit la intensitate maximă meciul circulă pe Twitter, reuşind să strângă în mai puţîn de 24 de ore peste 300.000 de vizualizări.
“Suntem aici să jucăm toate cele 7 meciuri până la finală”, a spus Tabarez reporterilor la finalul meciului. 
“ Trebuie să fim puternici în apărare. Chiar dacă nu ai aşa multă posesie, încă poţi provoca durere”, adaugă acesta. 
Ştiind deja cu cine se va infrunta în sferturile de finală, antrenorul şi-a spus părerea şi despre echipa “cocoşilor”: 
“Foarte multă viteză. De îndată ce au o şansă, sunt devastatori (Mbappe şi Griezmann). Fundaşii argentinieni au avut probleme cu ei”.
Uruguay a reuşit să câştige absolut toate meciurile disputate până acum la CM 2018 Rusia. 
După două victorii chinuite cu Egipt şi Arabia Saudită, scor 1-0 în ambele, în meciul contra ţării gazda au impresionat cu o victorie 3-1. 
Au în palmares 2 Cupe Mondiale, în anii 1930 şi 1950. Tabarez este la al doilea mandat pe banca sud-americanilor, început în 2006, prima dată antrenând echipa între 1988 şi 1990.
Eroul meciului, Edinson Cavani, s-a accidentat pe finalul meciului şi a fost schimbat. 
Pe social media a devenit virală o poză cu Cristiano Ronaldo ajutându-l să iasă de pe teren, într-un gest de respect purtat de starul portughez chiar dacă echipa sa urma să fie eliminată din competiţie.
Articol scris de Bogdan Voicu pentru prosport.ro
FzR!!