joi, 12 iulie 2018

Atât de mult iubesc croaţii fotbalul!

Victoria istorică reuşită de naţionala lui Zlatko Dalic, 2-1 contra Angliei, în prelungiri, în semifinalele Cupei Mondiale din Rusia, a produs o premieră în Guvernul Croaţiei. 
La şedinţa susţinută joi, la o zi după marele succes, majoritatea miniştrilor au venit îmbrăcaţi în tricourile oamenilor care i-au făcut mândri.
Croaţia, o naţiune cu puţin peste patru milioane de locuitori, arată, în Rusia, că orice e posibil dacă devotamentul şi dăruirea sunt la cote maxime. 
Departe de casă, Mandzukic, Perisic, Modric şi Rakitic s-au calificat în prima finală de Cupă Mondială din scurta istorie a statului ex-iugoslav, iar evenimentul a produs evenimente în întreaga ţară. 
Fanii au ieşit pe străzi pentru a sărbători, preşedinta Kolinda Gravar-Kitarovic a anticipat marea victorie, iar acum dimineaţă a venit rândul cabineului condus de Andrej Plenkovic să iasă în evidenţă.
Joi dimineaţă nu a mai fost vorba nici despre probleme economice, nici despre voturi, nici măcar despre politica externă a ţării. 
A fost despre fotbal! 
Iar fotbalul, în Croaţia, se trăieşte cu aceeaşi intensitate de la copilul de trei ani până la conducătorii ţării. 
Lucru demonstrat de gestul făcut de Guvernul Croaţiei, care a oferit o premieră mondială. Începând cu premierul Andrej Plenkovic, miniştrii croaţi s-au îmbrăcat în tricourile favoriţilor şi au rămas aşa pe întreaga durată a şedinţei de joi.
sursa: prosport.ro

Se implica politicul in fotbal??
DA.
Pentru ca fotbalul reprezinta cel mai bun ambasador.
Al dorintei, al ambitiei, al celor mai frumoase povesti si almandriei nationale.
Cel mai intelept mod de a educa generatiile viitoare.
RESPECT!!

FzR!!