duminică, 24 martie 2019

Nu a mai dormit deloc

Paul Kern a fost unul dintre milioanele de maghiari care au luptat în Primul Război Mondial, răspunzând chemării de a-l răzbuna pe Arhiducele Franz Ferdinand, ucis în atentatul de la Sarajevo, scrie Business Insider.
A ajuns pe frontul de est, cu misiunea clară de a-l ”curăța” de trupele rusești, numai că, după un an, în 1915, a fost rănit în luptă, fiind împușcat în cap. 
Și-a revenit în spitalul de campanie și de atunci și până la moartea sa, în 1955, nu a mai dormit deloc.
În 1915, însă, a fost împușcat în cap de un soldat rus. 
A fost pentru ultima dată când tânărul soldat Kern a închis ochii. 
Aceasta a fost soarta multor soldați în timpul Primului Răsboi Mondial. 
Numai că Paul Kern și-a revenit, la spitalul improvizat pe front, iar de atunci, timp de 40 de ani, nu a mai dormit deloc.
The Adelaide Chronicle - un ziar al vremii - relata că fostul soldat a simțit că încercările sale de a adormi îl extenuau mai mult decât continuarea activităților sale obișnuite și pe timpul nopții, singura problemă pe care o fiind durerea ocazională de cap. 
Inițial medicii care au auzit despre acest fenomen au fost sceptici și au refuzat să-l creadă, dar după ce a fost consultat de doctori din aproape întreaga lumea - din Austria până în Australia - și supus la numeroase radiografii, s-a ajuns la concluzia că anomalia medicală de care suferea nu putea fi explicată decât de o traumă produsă în creier de glonțul care i-a pătruns în craniu prin tâmpla dreaptă și a ieșit prin stânga.
Unul dintre medicii care l-au consultat pe Kern a spus că, cel mai probabil, pacientul adoarme din când în când câteva secunde, dar că nu poate sesiza acest lucru. 
Bărbatul a trăit timp de 40 de ani cu această afecțiune, până în anul 1955, singurul tratament, dacă poate fi considerat așa, în tot acest timp fiind relaxarea ochilor timp de o oră într-un ciclu de 24, pentru a da nervului optic o bine-meritată pauză, pentru că altfel se instalau migrenele
Somnul ajută la eliberarea unor proteine esențiale pentru buna funcționare a creierului, are rolul de a elimina sinapsele care nu sunt necesare și restaurează funcția cognitivă. Oamenii care nu dorm pentru perioade lungi de timp experimentează halucinații și schimbări de personalitate. 
În testele de laborator, efectuate pe șoareci, lipsa odihnei a dus la deces.
Timp de 40 de ani, însă, Paul Kern a fost o persoană absolut normală.
sursa: https://2daynews.ro
Așa suntem și noi rapidiștii...
Refuzăm liniștea și odihna până în ziua când vom readuce  pe prima scenăpoate cea mai frumoasă Poveste.
Firește: Rapidul in liga 1!!
Până atunci, în ciuda exilului, să nu uităm că în ultimii 6 ani Rapidul a strâns mai multe titluri de campioană decâîîntreaga sa istorie cuprinsă intre 1923 până în 2012.
Campionii ligii a 2-a, ligii a 3-a, ligii a 4-a, ligii a 5-a ( de două ori ) și campionii inimilor Noastre.
Rapidul dovedindu-ne de fiecare dată că la capătul unui drum, indiferent de cât de greu ar fi acesta, se află atunci când ai credintă cele mai frumoase motive de bucurie: promovarea și cea de a a sărbătorii împreună.
Vorba cântecului:
" C-așa sunt eu rapidist,
Niciodată nu sunt trist..! "
Pentru ca nu avem niciun fel de motive.
FzR!!