joi, 31 mai 2018

Aceeaşi Mărie cu altă pălărie

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, a mai deschis un război, dar de data asta nu cu FCSB, ci cu rivalii ”militarilor” din Liga 4, Academia Rapid.
Talpan a depus ieri un memoriu la Federația Română de Fotbal prin care cere ca giuleștenii să piardă toate meciurile disputate în acest sezon, la masa verde, cu 0-3.
Juristul Armatei reclamă modul în care a fost omologat Stadionul ”Valentin Stănescu”, din Giulești, cel care a găzduit primele două etape din play-off, dar și felul în care giuleștenii i-au legitimat pe Daniel Pancu, Daniel Niculae, Vasile Maftei, Ionuț Voicu și pe Vlada
”AMFB a mai comis un abuz: lasă să joace pentru Academia Rapid jucători care nu sunt legitimaţi la acest club!
Conform Articolului 7 din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, jucătorii amatori şi cei profesionişti au dreptul să evolueze pentru un club dacă sunt legitimaţi sau transferaţi regulamentar la clubul respectiv şi au contract încheiat cu clubul la care se află legitimaţi.
Cei care nu îndeplinesc aceste condiţii nu pot fi înscrişi în raportul de arbitraj şi nu pot participa la joc.

Jucătorii Academiei, care sunt fotbalişti profesionişti, nu pot juca pentru Academia Rapid deoarece nu pot semna contract cu o societate fără personalitate juridică. Fotbaliştii Academiei au semnat contracte cu Societatea Redivivus, o societate care are personalitate juridică, dar nu e Academia Rapid!
Iar contractul de jucător e un act juridic.
Semnând cu altă entitate, ei nu au drept de joc pentru Academia Rapid şi nu pot pretinde nici că joacă pentru Academia Rapid ca amatori.
Steaua solicită AMFB şi Academiei Rapid să prezinte cum au fost legitimaţi fotbaliştii Pancu, Niculae, Voicu, Vlada şi Maftei!
Cerem ca Academia Rapid să piardă la masa verde toate meciurile în care aceştia au fost folosiţi!“, a spus Talpan pentru prosport.ro.
Mai mult, oficialul Armatei susține și faptul că nici Stadionul Rapid nu este în regulă cu legislația și că nu trebuia ca acesta să găzduiască partidele din play-off-ul Ligii 4.
”AMFB şi FRF încalcă toate legile şi propriile regulamente şi statute, doresc să introducă Academia Rapid în Liga 3 cu orice preţ, chiar dacă aceasta nu are ce căuta nici măcar în play-off!
Solicităm şi noi FRF şi AMFB să ne pună la dispoziţie documentele în baza cărora e omologat stadionul Rapid. Potrivit Articolului 39, Alineatul 1, Litera b) şi Alineatul 2 al aceluiaşi articol din ROAF, stadioanele trebuie omologate de o comisie din care fac parte reprezentantul AMFB, reprezentantul bazei sportive, reprezentantul ISU, reprezentantul Jandarmeriei, reprezentantul clubului respectiv, responsabilul de ordine şi siguranţă al clubului.
Să vedem şi noi dacă această comisie a existat şi a omologat stadionul!
E clar că stadionul Rapid nu poate fi omologat, este nesigur pentru vizitatori şi n-are autorizaţie ISU.
AMFB ştia că stadionul Rapid este un pericol pentru spectatori, dar l-a ales pentru a avantaja Academia. Iar cei de la Academia Rapid nu se feresc să recunoască acum că joacă acasă inclusiv pe pagina lor de Facebook!“, a mai spus Talpan pentru prosport.ro.
Despre activitatea lui Florin Talpan a vorbit și Gabi Balint, unul dintre susținătorii noului proiect al celor de la CSA Steaua.
După ce a spus că echipa antrenată de Ion Ion și de Marius Lăcătuș nu are nicio șansă în fața rapidiștilor, care sunt net superiori, fostul atacant din Ghencea a lăsat de înțeles că salvarea ar putea veni tot de la Florin Talpan.
"Are grijă domnul Talpan acolo, e pregătit cu toate. Poate salvarea vine tot de acolo.
E pregătit dânsul cu toate.
Cred că domnul Talpan ar trebui folosit în mai multe ramuri, sunt sigur că sunt multe dosare nerezolvate.
Se pricepe, își face treaba și chiar e bun.
Trebuie să recunoaștem că e bun.
Nu ar fi câștigat atâtea procese, dacă nu era bun.
Chiar e pregătit, categoric!", a spus, zilele trecute, Gabi Balint, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

sursa: digisport.ro

asa, csa sau fcsb...
Aceeaşi Mărie cu altă pălărie!
Cum ar fi dacă societatea civilă ( dacă mai există!) s-ar sesiza si-ar intreprinde actiuni prin care să fie indreptate abuzurile trecutului.
Abuzuri care nu ne-ar fi adus in situatia derizorie in care ne aflăm:
- Carmen Bucureşti, echipa industriaşului Ionel Mo­ciorni­ţă, a fost exclusă din campionat în august 1947, printr-o hotărâre a Fe­deraţiei Române de Fotbal Asociaţie. În locul echipei Carmen, care terminase competiţia internă pe locul 2,  la 11 puncte în urma campioanei ITA, a fost admisă, fără "concurs" nou-înfiinţata echipă a armatei, ASA Bucureşti.

- La un an de la infintare 5teaua a stat doar 2 saptamani in Divizia B, obtinand printr-o contestatie cu cantec rejucarea meciului dintre Poli Timisoara si FC Ploiesti care avea sa o readuca in prima divizie. Pe baza unei fotografii 5telistii au facut contestatie si au obtinut suspendarea pe viata a arbitrului Mitran si rejucarea partidei.Arbitrul din 1948 a platit "greseala" de atunci cu suspendarea pe viata.

- Anii '80 aduceau racolarile celor mai talentati jucatori ai momentului, pentru formarea unei "jucarii" a sistemului. Care să adune cu orice pret victorii (mai mult sau mai putin meritate ), invincibilitate si zeci de trofee.
- 25 septembrie 1988 la FC Bihor - Steaua, orădenii au avut 2-1, dar brigada de arbitri condusă de Gheorghe Constantin a întors jocul: nu a acordat un penalty clar pentru gazde, a dictat în schimb unul imaginar pentru oaspeţi şi, apoi, a prelungit jocul aproape 10 minute, până când Balint a înscris golul victoriei pentru Steaua! După meci, antrenorul gazdelor, Viorel Mateianu, a fost băgat în şedinţă şi acuzat că a încercat să schimbe conducerea judeţului Bihor. Viorel Mateianu suferea primul accident cerebral, cu pareză pe partea stângă. "Totuşi, după recuperare, putea să meargă, să facă lucrurile singur", spune Mihaela sotia lui. Dar viaţa de antrenor se sfârşise. În 1994, Mateianu a făcut al doilea accident. De data asta, nu s-a mai putut mişca. N-a mai ieşit din casă până când a încetat din viaţă, pe 25 noiembrie 1997.
- in iunie 2017 ( aniversand cei aproape 70 de ani de existenta stranie ) csa cumpara prin reprezentantul sau legal colonelul Cristian Stanel Petrea intreaga echipa a celor de la Regal Sport Club "Ferdinand I" Bucuresti. Achizitie din bugetul armatei;
- csa este inscrisa si acceptata direct in liga a 4-a;
- Colonelul Cristian Petrea, comandant la 5teaua ( um 02301 ), este ales in decembrie 2017 în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB)!;
- inaintea ultimului meci din play-off, um 02301 prin"Justitiarul" a depus ieri un memoriu la FRF prin care cere ca giuleștenii să piardă toate meciurile disputate în acest sezon, la masa verde, cu 0-3. Singura cale prin care um 02301 sa poata promova in liga a 3-a.
Judecati singuri.
Din pacate reeditarea acestor povesti mizerabile au fost posibile doar datorita lipsei de unitate a rapidistilor.
Si a actiunii in justitie a celor de la AFC impotriva Academiei.
Din vina noastra Rapidul in ultimele luni se numeste "R".
Iar vara se anunta la fel de fierbinte.
Precum in ultimii ani.
FzR!!