duminică, 13 mai 2018

S-a oprit ceasul...?

Pentru unii “ceasul” reprezintă un accesoriu al eleganței, pentru alții o unealtă cu ajutorul căreia își programează acțiunile zilnice, dar pentru fanii echipei Hamburger SV, “ceasul” reprezintă mai mult de atât. 
Pentru ei ceasul poziționat într-una din potcoavele stadionului Imtech Arena reprezintă o mândrie, dar și un motiv de ambiție pentru a-l face să iși continue numărătoarea într-o ordine crescătoare. 
Acest ceas contabilizează anii, zilele, orele, minutele și secundele de când HSV joacă in prima ligă germană (Bundesliga).
De-a lungul ultimilor ani echipa germană a trăit foarte periculos, din 2014 până în 2017 reușind să termine doar o singură dată mai sus de ultimele cinci locuri in Bundesliga. Hamburg SV reprezintă la momentul actual singura echipă care nu a retrogradat din prima ligă germană, ea continuând să joace in Bundesliga de la înființarea acesteia. 
Însă acest lucru este pe cale să se schimbe, deoarece hanseaticii au șanse infime să evite retrogradarea la finalul sezonului. 
Chiar dacă aceștia mai au speranțe matematice să se salveze de la un deznodământ rușinos, ceasul pare ca își trăiește ultimele ore, HSV aflându-se pe poziția 17 in Bundesliga, la două puncte in spatele locului care duce la un meci de baraj.
sursa: https://ionalexandru.ro
Ieri, in ultima etapa din Bundesliga, chiar daca a reusit sa ajunga in minutul 90 cu 2-1 pe tabela, Hamburg n-a avut niciun control asupra meciului de la Wolfsburg. 
Fosta campioana a batut-o cu 4-1 pe Koln si va mai juca doua meciuri cu Hostein Kiel in barajul de promovare / retrogradare.
Întrebarea care se pune acum este “Ce se va intâmpla cu ceasul după retrogradarea echipei?”. 
Unii fani militează pentru ca acesta să fie înlăturat de pe stadion, alții vor el ca să fie fi păstrat pentru a contabiliza perioada până la următoarea promovare în Bundesliga. 
Orice s-ar întâmpla cu acest ceas incărcat de istorie, un lucru este cert, și anume faptul că Hamburg SV încheie aici o eră, una în care a cunoscut fericirea la cel mai inalt nivel (1 Cupa Campionilor, 1 Cupa Cupelor și 3 titluri în Germania), cât și perioade de declin care a culminat cu forma echipei din 2018.
Din pacate sau din fericire CEASUL nu se opreste niciodata.
Hamburg, poate cea mai frumoasa amintire a rapidistilor din anul ce anunta inceputul declinului, trebuie sa aiba puterea sa se ridice.
Pentru a raspunde cel putin ultimei ironii a rivalilor ( ceasul celor din Moenchengladbachsi au numarat invers ultimele 30 de minute ale lui Hamburg in Bundesliga ):
Si a-si dovedi (pe teren) forta si iubirea pentru culorile acestui club:
Ii asteptam pe cei din Hamburg pe prima scena fotbalistica.
La fel ca in martie 2006, Hamburg are sansa de a invata de la rapidisti faptul ca niciodata ceasul nu se opreste.
Iar timpul nu poate reprezenta decat o ocazie fericita de a scrie povesti si mai frumoase.
FzR!!