duminică, 20 mai 2018

"Unico e inimitabile"

De ieri Gigi Buffon a devenit Legenda.
Alessandro Del Piero a ţinut să îi trimită un mesaj superb fostului său coleg, alături de care a scris istorie la Juventus şi în tricoul naţionalei Italiei.
Astăzi e momentul tău, Gigi. Este ziua în care pe Juventus Stadium ai privit pe toată lumea în ochi, ştergând lacrimile şi salutând fanii pentru ultima dată. 
Ai ridicat încă un trofeu deasupra capului, într-o carieră legendară, în care am fost privilegiat să iau parte jumătate din viaţa mea.

Ai fost magnific. 
Te-am lăsat cu primul Scudetto, azi ai spus adio cu al şaptelea. 
Şapte titluri consecutive, e o nebunie. 
Mult noroc în viitor. 
Meriţi!", a scris Del Piero, pe Instagram.
Gianluigi Buffon a jucat ultimul meci pentru Juventus, după 17 ani în care a scris istorie în tricoul bianconerilor. 
Veteranul de 40 de ani a fost ovaţionat de un stadion întreg în partida cu Verona, disputată la 16 ani, 8 luni şi 23 de zile după debutul pentru campioana ultimelor 7 sezoane din Serie A
Cel care a fost desemnat cel mai bun portar din fotbalul italian în 10 rânduri a disputat astăzi al 656-lea meci pentru piemontezi şi fanii l-au aclamat la fiecare atingere de balon, având şi o coregrafie specială pentru simbolul clubului.
Gianluigi Buffon, în vârstă de 40 de ani, anunţase iniţial că se va retrage la finalul sezonului. Buffon a cucerit cu Juve 18 trofee: 9 titluri, 4 Cupe şi 5 Supercupe ale Italiei. 
A fost şi campion mondial cu "squadra azzurra", în 2006, şi intenţiona să se retragă după Mondialul din Rusia, din vară, la care Italia nu a reuşit însă să se califice.
sursa: digisport.ro
Grazie Buffon!!
Legendele Nu mor niciodata!

FzR!!