vineri, 14 iulie 2017

100

In toamna aceasta se va da startul celei de-a 100 editii a Ligii 1.
Drumul sau inceput in 1909 este intrerupt de doua razboaie mondiale, marcat de falsificarea unor alegeri in '46, disparitia in anii imediat urmatori a unor echipe de traditie, campioanate trucate, inrolari fortate, ghete de aur ce ar trebui retrase, recorduri de falsa invincibilitate, arbitrii condamnati, valize, brichete, retrogradari, insolvente si procese la TAS.
Fotbalul romanesc are destinul Rapidului.
La fel de sarac si ajuns sub limita mediocritatii, fotbalul ramane "raul" necesar fara de care viata ar fi mult mai trista.
Ajuns sa cerseasca simpatia suporterilor, fotbalul inseamna pentru cei necajiti singurul refugiu sufletesc.
Fotbalul romanesc este mai vechi decat Romania insasi.
Rapidul implineste anul viitor 95 de ani.
Poate nu inamplator Cristi Costache, un adevarat rapidist, alaturi de Alex Buzarin se pregatesc sa lanseze volumul "100" dedicat fenomenului cu balonul rotund.
In cele 500 de pagini si vor face loc cele 100 de campioane, miile de povesti frumoase si milioanele de suflete ale suporterilor adevarati.
Acest volum cu siguranta va insemna Abecedarul pasiunii acestui popor.
Ce va trebui sa-l invatam din nou.
Clasamentul all-time ne arata o realitate crunta.
De la locul 3 pana la ocupanta locului 17 echipele se confrunta cu grave probleme financiare, organizationale sau mai grav probleme de identitate.
Fara unda de rautate daca fotbalul romanesc ar fi fost mai curat primele doua ocupante ar fi ocupat cu siguranta pozitii mult mai inferioare.
Rapidul ramane campioana fotbalului romanesc.
Fotbalul ramane bucuria noastra a tuturor.
Fotbalului si Rapidului ii dorim "La Multi Ani!!".
FzR!!