duminică, 16 iulie 2017

Breaking News

Faptul ca Rapidul isi disputa derby-urile chiar si in pauza competitionala nu mai este un secret pentru niciun microbist.
Sfarsitul acesta de saptamana a culminat cu asaltul Primariei sectorului 1, prin lansarea invitatiei de participare la discutii pe marginea destinului Rapidului.
S-au prezentat la Primărie, pentru a discuta subiectul la aceeaşi masă, doctorul Mihai Pârvu şi Adrian Olariu din partea echipei Mişcarea CFR, Dumitru Tudor "Ciorba" şi Horia Manoliu din partea echipei AFC Rapid, lichidatorul judiciar al falimentarului SC FC Rapid, Mihai Florea, precum şi avocata lui George Copos (oops!).
Din partea Primăriei a participat la aceste discutii edilul Dan Tudorache impreuna cu un grup de potentiali investitori. 

Fara a insista pe marginea discutiilor sau a optiunilor partilor invitate, de remarcat ramane modul brutal in care AFC Rapid se doreste a fi deposedat de drepturile sale. 
Fie ele macar sportive. 
Astfel nici mai mult nici mai putin Primăria a lansat un ultimatum celor de la AFC Rapid de a se preda fara niciun fel de conditiuni.
Departe de a incerca o analiza, fie ea politica, pentru ca in acest razboi (sau circ!) evident discutam de un capital inestimabil de imagine sau remarca daca nu implicarea, macar prezenta machiavelica a lui copos in aceasta poveste, ramane dovada inclusiv juridica a faptului ca Rapidul aflat in coma, inca respira doar prin AFC.
Teama autoritatilor de a se confrunta cu procese privind legitimitatea sau identitatea noii societati dorite a fi infiintate este imensa.
Dovada "declaratia-acord" ce trebuie semnata de cei de la AFC, nimic altceva decat o nationalizare a sentimentelor oamenilor simpli si necajiti.
Saptamana viitoare partile implicate promit sa faca lumina in aceasta speta si mai mult sa fie initiat acest proiect.
Dincolo de gustul amar al acestei povesti, noua rapidistilor nu ne ramane decat sa speram faptul ca nimic rau nu i se va intampla Rapiduletului nostru.

FzR!