luni, 3 iulie 2017

”Avem nevoie de Rapid în fotbalul românesc”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut un anunț îmbucurător pentru fanii Rapidului.
Acesta a spus că este nevoie de revenirea clubului giuleștean în fotbalul românesc și nu ar spune nu nici măcar unei fuziuni între FC Voluntari și ”alb-vișinii”.
Indiferent de fuziuni, avem nevoie de Rapid în fotbalul românesc.
O echipă de tradiție trebuie susținută de foarte mulți suporteri”, a precizat Răzvan Burleanu, conform Pro TV.
În urmă cu aproximativ o lună, Primăria Voluntari și-a exprimat intenția de a participa la licitația pentru brand-ul și palmaresul Rapidului, iar directorul general al clubului ilfovean, Dan Leasă, a spus că echipa pe care o conduce își dorește să evolueze în Giulești:

Vom face tot posibilul să fuzionăm cu Rapid.
Vom încerca să fuzionăm cu Rapidul adevărat, cel care este în faliment.
Vom juca pe Giulești când se va termina stadionul.
La Voluntari vor juca tineri, cu echipa a doua vom juca la Voluntari. Ne vom transforma în Rapid”, susținea Leasă pe 30 mai.
Între timp, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a înaintat în Consiliu un proiect de hotărâre prin care își propune renașterea Rapidului cu ajutorul administrației locale. După ce respingerea proiectului de către consilieri, edilul nu s-a resemnat și a anunțat că va înființa comisia prin dispoziție de primar.
După ce SC FC Rapid SA a intrat în faliment și nu a fost acceptat în Liga 1, în Liga 5 au fost înscrise două cluburi care și-au propus să continue tradiția ”alb-vișinie”, AFC Rapid (deținut de un fost asociat al lui George Copos, Horia Manoliu) și Mișcarea CFR (deținut de Clubul Sportiv Rapid). Ambele echipe au obținut promovarea în Liga 4.

sursa: digisport.ro

De cateva luni bune asistam la o incercare disperata a celor din sfera politicului sau media, de a strange (gratuit!) capital de imagine si incredere pe seama Rapidului.

Ciocoi vechi sau noi, ei sunt cei care au furat Rapidului cele 3,1 milioane € castigate pe terenul de joc, pagubind cu aceeasi suma aceasta tara necajita si au prabusit acest spirit in prapastia anonimatului.
Efectul de bumerang nu a intarziat sa apara.
Stadioane goale, cu siguranta lipsa de interes viitoare a trusturilor tv si mai ales lipsa de incredere in cei ce conduc destinele fotbalului.
Un dezastru generalizat.
Fie ca vorbim despre politic, conducerea fotbalului sau slugile din media, Rapidul reuseste de acolo din anonimatul boem sa atraga inca capital de imagine.
"Jos labele de pe Rapid!!"
Giulestiul nu a permis mai mult de 6 etape nici macar in perioada foametei din '46 "soarele pe piept".
Giulestiul nu va uita niciodata jaful pseudo-patronilor, indiferenta autoritatilor si tradarile din interior.
Giulestiul iarta, insa nu uita.
Giulesti-ului ii ramanem insa datori cu totii, fie macar din patriotism local, de a nu ingropa o istorie nascuta in cea mai infloritoare perioada a Romaniei, de a nu face uitate miile de povesti si de a asigura viitorul celor ce nu vor inceta niciodata sa viseze.
FzR!!