miercuri, 18 mai 2016

Poveşti de dragoste celebre: Ulise şi Penelopa

Povestea de iubire dintre Ulise şi Penelopa este fascinantă prin modul în care cei doi au ştiut să păstreze dragostea vie de-a lungul anilor.
Îndrăgostit de frumoasa Penelopa, Ulise o ia de soţie şi au împreună un fiu.
Izbucnirea războiului troian îi desparte însă pe cei doi, Ulise fiind nevoit să plece.
Cei doi îndrăgostiţi vor fi despărţiţi pentru o perioadă foarte lungă de timp, aproape 20 de ani.
În timpul asediului Troiei, Ulise s-a distins prin curaj.
Tradiţia susţine că lui i-a aparţinut ideea folosirii calului de lemn cu care grecii au obţinut victoria în războiul troian.
Însă eroul care a contribuit din plin la cucerirea cetăţii duşmane, în loc să fie răsplătit de zei şi de oameni, a trebuit să înfrunte mari pericole şi greutăţi.
Voind să se întoarcă în patrie, Ulise şi tovarăşii săi au rătăcit pe mare timp de zece ani, înfruntând furia mării, voinţa zeilor şi a destinului care a transformat drumul de întoarcere într-o interminabilă călătorie în infern.
Cu toate că speranţa revederii părea din ce în ce mai mică, Penelopa refuză toate cele 108 cereri în căsătorie, inima ei fiind dăruită pentru veşnicie lui Ulise.
Pretendenţii o asaltau şi chiar s-au instalat în palat, încercând să o exaspereze prin risipirea bunurilor şi averilor lui Ulise.
Penelopa se foloseşte de un vicleşug pentru a obţine răgaz.
Ea le promite peţitorilor că va alege pe cineva de soţ imediat ce va termina de ţesut linţoliul lui Laerte (cunoscut sub numele de „pânza Penelopei”), dar lucrul făcut în timpul zilei era desfăcut în timpul nopţii.
După trei ani, însă, este dată în vileag de o servitoare.
Neavând încotro, Penelopa hotărăşte să organizeze o întrecere cu arcul pentru a alege pe unul dintre peţitori, întrecere care este, de fapt, o nouă metodă de amânare a peţitului.
La această competiţie participă şi Ulise care, întorcându-se acasă, nu vrea să fie recunoscut şi se deghizează într-un cerşetor ce nu trezeşte bănuieli.
Numai bătrânul câine Argos l-a recunoscut.
Ulise câştigă întrecerea cu arcul, apoi îi ucide pe ceilalţi peţitori şi îşi dezvăluie adevărata identitate.
Penelopei nu-i vine să creadă şi bănuieşte că este vizitată de un zeu care a luat înfăţişarea lui Ulise.
Pentru a-l testa, Penelopa îi cere servitoarei să mute patul nupţial în camera lor de nuntă.
Ulise spune că acest lucru nu este posibil, deoarece el a făurit patul, iar unul din picioarele lui este un măslin viu. Penelopa se convinge astfel că cel dinaintea ei este Ulise.
Se spune că zeiţa Atena a lungit durata acelei nopţi pentru ca Ulise şi Penelopa să-şi povestească unul altuia aventurile prin care au trecut.
Ulise îi este şi el foarte devotat Penelopei; pe drumul de întoarcere, şi el a refuzat, la rândul său, o frumoasă care îi oferă dragoste infinită şi tinereţe veşnică, şi toate acestea doar pentru a se putea întoarce acasă la iubita lui, Penelopa, şi la fiul său.
 
sursa: /romanticbazar.infotrafic.biz
 
Iubirea adevaratului suporter pentru Miracolul numit RAPID depaseste cu siguranta dimensiunile mitologice.
Furtunile zilnice, contradictiile pseudo-zeilor deghizati in patroni si din pacate razboaiele galeriilor incapabile sa dovedeasca ca pot avea macar o inima, nu vor reusi sa ne impiedice  a ajunge la Rapidul Nostru.
Cel bun, respectat si vesnic tanar.
 
Pana atunci Legenda spune ca trebuie sa infruntam lungul drum al infernului.
Nu trebuie sa ne sperie, pentru ca stim foarte bine ca la capatul acestui drum ne asteapta Victoria.
Ce ne va face invidiati de intreg Universul.
 
FzR!!