miercuri, 14 septembrie 2016

Jocurile Paralimpice


Viața bate filmul la Jocurile Paralimpice.
 
Luni (12 septembrie 2016), patru sportivi africani din probele atletice de semifond pentru nevăzători au uimit lumea în finala paralimpică pe distanța de 1.500 m, după ce au trecut linia de sosire cu timpi mai buni decât performanța de aur înregistrată pe aceeași distanță, în urmă cu o lună, în cadrul Jocurilor Olimpice.
 
Aurul olimpic a plecat în Statele Unite, pentru prima dată după 1908, la capătul unei curse de 1.500 m cu tempo lent, în care s-a impus Matthew Centrowitz, potrivit nbcolympics.com.
Timpul său, 3:50.00, a fost cu 24 de secunde mai slab decât reperul mondial al tuturor timpurilor, recordul mondial înregistrat de Federația Internațională de Atletism fiind 3:26.00 (Hicham El Guerrouj, 14 iulie 1998).
 
Cursa paralimpică T13 a fost câștigată de algerianul Abdellatif Baka, cu timpul de 3:48.29.
Argintul i-a revenit etiopianului Tamiru Demisse (3:48.59), iar bronzul, kenyanului Henry Kirwa (3:49.59).

Astfel, toți cei trei medaliați, dar și fratele noului campion paralimpic, Fouad Baka, ocupantul locului patru la finalul cursei, au alergat mai tare decât câștigătorul cursei olimpice.

Presa internațională a relatat pe larg inedita performanță.
N-a fost simplu să câștig aurul. Am muncit unul sau doi ani non-stop. Mi-a fost foarte, foarte greu”, a declarat campionul Abdellatif Baka, citat de Independent.

sursa: digisport.ro

Pentru nevazatorii din conducerea federatiei, paralimpicii din ligile inferioare strang suporteri si nu spectatori, pasiuni si sperante.
Drumul lor este unul greu.
La capatul acestui drum, in locul admiratiei, exista riscul ca un Avram sa le rada-n fata: „Nu aveţi faţă de Europa League" (n.r. centralul Avram catre astrali in meciul cu fcsb ).

Curand marionetele din federatie sau arbitrii acestui fotbal mediocru vor disparea.
La distanta de doar cativa ani, paralimpicii isi vor incheia cursa depasind toate recordurile.
Imaginati-va un campionat cu Farul, Oradea, Corvinul, Sportul Studentesc, Petrolul, Progresul, Bacau, "U" Cluj, Stiinta Craiova, "Poli" si Rapid.
Dintre aceste Legende sigur macar 4 dintre ele ar fi cu siguranta performere la sfarsitul fiecarei editii de campionat.

Pentru ca niciodata, dar niciodata nu au incetat sa creada in idealul, spiritul, munca si visul lor.
Fara a se teme de dispretul unui Avram, lipsa de viziune a lui Burleanu sau de decizie a stopper-ului Iorgulescu.

FzR!!