sâmbătă, 6 ianuarie 2018

Cele mai ciudate numere din istorie. Si cel mai frumos.

0, 1, 52 sau 80. Sa ai un numar mai ciudat pe tricou a devenit deja ceva hipsteresc. Dar motivele pentru care jucatorii le aleg sunt extrem de ciudate.
Astea sunt cele mai neobisnuite numere din istoria fotbalului 
0: Hicham Zerouali, Aberdeen
Marocanul a ales numarul "0" dupa ce toata lumea il poreclise Zero, din cauza numelui. Era primul jucator care avea sa faca asta in Scotia. Dupa sezonul respectiv, federatia le-a interzis jucatorilor sa poarte acest numar. Iar Zerouali a sfarsit tragic, intr-un accident de masina in 2004.
1: Edgar Davids, Barnet
Cand s-a retras la Barnet , Davids a incercat sa porneasca un nou trend. Numarul 1 in teren. Asta dupa ce in primul meci a primit un cartonas galben si apoi rosu direct.
2: Ossie Ardiles, Argentina
Desi era unul dintre cei mai buni jucatori ofensivi, Ardiles a primit numarul 2, dupa ce selectionerul Argentinei a hotarat ca numerele sa fie date in ordine alfabetica.
10: William Gallas, Arsenal
Ca sa nu faca diferente intre atacanti, Wenger a ales sa ii dea numarul 10 fundaslui Gallas. Simplu, nu?
16: Paulo Futre, West Ham
Cand a vazut ce numar a primit, l-a aruncat in fata secundului. Si nici n-a vrut sa intre in meciul respectiv. "Pele-10, Eusebio-10, Maradona-10, Future....16!", a strigat portughezul nervos. Apoi, urmatoarea saptamana a venit cu o echipa de avocati si platit 110.000 de lire ca sa ia numarul 10.
52: Nicklas Bendtner, Arsenal
"Am ales 52 pentru ca e un numar special pentru personalitatea mea. Sper sa imi aduca noroc in noul sezon. O sa le dau banii inapoi oamenilor care si-au comandat tricouri cu numarul meu vechi." Asta a declarat Lord Bendtner.
69: Bixente Lizarazu, Bayern Munich
Lizarazu e nascut in 1969, avea 69 de kilograme si 1,69. Sigur e mai clar acum.
80: Ronaldinho, Milan
Seedorf avea numarul "10" si clubul i-a dat de inteles lui Ronaldinho ca niciun jucator nu a fost fortat sa renunte la numarul lui. Si-a ales 80, anul nasterii, iar apoi a creat un trend. Flamini si-a pus si el 84 pe tricou si Shevchenko 76.
1+8: Ivan Zamorano, Inter Milan
Cand a venit de la Real in 1998, Ronaldo avea numarul 9 si Baggio avea numarul 10. Asa ca Zamorano a inventat un "9" mai special.
88: Gianluigi Buffon, Parma
Buffon si-a ales numarul in 2000, iar comunitatea de everi l-a acuzat ca e un simbol neo-nazist. Litera "H" este a 8-a din alfabet si au crezut ca vrea sa simbolizeze "HH" ('Heil Hitler'). Portarul le-a explicat ca motivul era, de fapt, ca cei doi de "8" alaturati seamana cu niste mingi. Si asta a fost motivul lui.
sursa: eusunt12.ro
Si cu voia Dvs....: Daniel Pancu !!
1+9
Si 23 in suflet.
FzR!!