miercuri, 17 ianuarie 2018

Opritorul pentru ușa

Un băieţel de 12 ani a găsit în 1938 o piatră neagră pe care a folosit-o timp de 9 ani ca opritor pentru ușa din casa familiei sale. 
Roy Spencer din Queensland, Australia, se afla alături de tatăl lui, miner într-un centru de exploatare minieră a bijuteriilor, când a făcut ceea ce părea o banală descoperire, potrivit businessmagazin.ro.
A găsit o piatră și a dus-o în casa familie.
Nimeni nu și-a dat seama timp de 9 ani că ce părea un simplu cristal negru era de fapt un safir de 1,156 carate.
După ce tatăl copilului a aflat că safirele pot fi găsite în toate culorile curcubeului, a realizat că băiatul lui a descoperit o adevărată comoară.
Bijutierul armean Harry Kazanjian a fost cel care a cumpărat safirul, oferindu-i minerului 18,000 de dolari, echivalentul la aproape 185,000 de dolari la ora actuala.
Kazanjian s-a decis să taie safirul, iar în urma acestei operaţii a găsit în interiorul cristalului modelul unei stele cu şase colţuri.
A pierdut 423 de carate tăind piatra, dar valoarea safirului stea a crescut, ajungând la 1 milion de dolari în anul 1949.
Piatra prețioasă a fost numită “The Black Star of Queensland” și este una dintre cele mai cunoscute din lume, valoarea ei actuală fiind de aproape 80 de milioane de dolari.
sursa: libertatea.ro
Evaluat initial la valoarea de 406.000 EURO vom constata cat mai curand faptul ca aceasta Legenda Inestimabila valoreaza miliarde.  
Pentru ca este slefuita cu Iubire si poate cele mai frumoase povesti.
FzR!!