duminică, 15 iunie 2014

World Cup 2014 - Ziua #1

Buon dia, 

Festivitatea de deschidere a acestui eveniment mondial, cu toata stralucirea sud-americana si ritmul sau de tobe (nu incercati pasi de samba cand sunteti cu sticla de bere in mana!), va ramane cu siguranta umbrita insa de mohoratul peisaj al favelelor din jurul arenei celor de la Corinthians, pana de curent din sectorul VIP sau tribuna subreda improvizata inca din schele.

Apeland la tactica latin stramoseasca de a ascunde mizeria sub pres, organizatorii au incercat cu stangacie sa acopere astfel protestele localnicilor cu decibelii eliberati de Pitbull.
Desi sunetul a parut sa ne ajunga in case mai repede decat imaginea (ocazie de a ma intreba de efectele adverse ale combinatiei traditionale de hamei si malt), finalul fiestei ne-a facut, cred pe noi toti, sa ne intrebam cui anume i-a facut cu mana provocatoarea JeLo.
Pentru (ne)linistea voastra, aflati ca persoana vizata am fost EU.
Parol (!) ca i-am intors gestul cu aceeasi eleganta.
Mai discret e drept, pentru ca sotia marsaluia de zor prin casa, „chipurile“ preocupata cu niste rufe pe balcon.
Meciul de deschidere, ca doar despre asta dicutam, a insemnat si prima farsa jucata de mult laudata barzuca (obiectul muncii, deh!).
In 11‘ Jelavici  combina cu Marcelo, care face apoi plasa lui J. Cesar sa scuture vesela. Pentru croati.

A fost momentul cand s-au auzit parca protestele strazii, iar Felipe (nu printul tocmai incoronat) Scolari a gandit sa-si activeze clauza de reziliere.
Selecao a parut sa se urneasca greu. Cand pe stanga, cand pe dreapta Hulk (pana in 68‘) a incercat sa suplineasca absenta lui Cristi Sapunaru. Si a dat singur de pamant cu fundasii oaspeti.
Riposta oaspetilor ne-a permis sa-l remarcam pe japonezul (Nishimura ) minune.
La inceput prin insemnarile cu spray dupa masuratorile sale la pozitionarea zidului de la loviturile libere.
Apoi, nemaisuportand jocul modest al gazdelor din actul secund, sa imbrace tricoul carioca si sa-l faca erou pe coafatul Neymar (inca in teren desi gestul impotriva lui Luka Modrici trebuia penalizat cu rosu).

Finalul consemneaza victoria  celor aflati “in 12”, iar Oscar-ul mergeee la…..Oscar.
Poate singurul jucator pentru care a meritat sa infruntam oboseala din pleoape. Brazilia – Croatia: 3-1
Greul abia acum incepe. Astazi (Olanda vs Spania) si duminica (Anglia – Italia) in noapte, sunt probele de rezistenta ce neaparat trebuie sa le sustinem.

Spor la bere si distractie placuta peste w/e!