joi, 19 iunie 2014

World Cup 2014 - Ziua 7

La exact 20 de ani de la golul lui Hagi inscris Columbiei, fredonand  a paguba o adaptare muzicala gen "pusca si cureaua lata / ce echipa mai aveam odata", mi-am ocupat locul "la VIP" spre a sustine echipele celor ce-si onoreaza la aceasta editie, trecutul si cel putin prezentul: 

Australia - Olanda 2-3 

Sau mostra spectacolului total, pusa in slujba Mariei Sale Spectatorul. 
La 20' de la startul partidei, Roben comanda un taxi, din care deseneaza RAPID "o liniuta" peste halucinata aparare a cangurilor si inscrie. 
Dupa doar 1', Cahill prinde un voleu senzational peste un Cillessen admirand probabil golul campionatului. Subiectiv, ii incurajez pe baietii portocalii, la gandul ca am mizat pe un 3-1 in favoarea batavilor. 



Respectand traditia primului act,  capitanul Jedinak inscrie in 54’ din penalty (usor acordat), ca apoi in replica Van Persie in 58’ (la limita offsaidului) sa aminteasca asistentei ca este pe teren. 
Minutul '68 aduce un nou record, prin golul lui Depay, care la 20 de ani si 4 luni devine cel mai tanar marcator din istoria nationalei Olandei la Cupa Mondiala. 
Scor final 3-2 in favoarea Olandei, care obtine calificarea in faza superioara a competitiei. 


Spania - Chile 0 -2 

Tiki-GATA sau cantecul de lebada auzit pe Maracana, cum ar titra un prieten.
Golurile lui Vargas si Aranguiz permit calificarea chilienilor dar si ironia amara fata de invinsi...:

Camerun - Croatia 0 - 4


Sau trupa mai nou prietenului meu de suferinta Volker Finke (v. editorial #1) si "ospitalier" pagubita echipa a Croatiei ( lasa nenea Suker sa simti cat e de greu...!),  a fost programata taman in jungla amazoniana de la Manaus.
Croatii prin golurile lui Olic, Perisic si dubla lui Mandzukic, l-au fortat pe Mou sa se intrebe inca o data care este varsta corecta a africanilor (?). 
Pana la derby-ul grupei Croatia - Mexic, astazi festivalul continua cu maxima sa audienta Uruguay - Anglia ( orele 22). Un meci ce se va disputa cu garda jos.