joi, 19 iunie 2014

World Cup 2014 - Ziua 6

Belgia - Algeria 2 - 1 

Egalul obtinut de Algeria in amicalul cu trupa lui Pitzi, a parut motivul de curaj (sau dopaj!) al algerienilor. 
Pentru ca in 24' Feghouli (ce nume de centrala termica, gandesc eu prompt) primeste o pasa excelenta de la Ghoulam si e faultat in careu de Vertonghen. 
Acelasi african cu nume de publicitate ascunsa inscrie din penalty, devenind erou national (ultimul gol algerian la CM datand din 1986). 
Antrenorul algerian, probabil fan al spargatorului de banci Sorin Cartu, baga autobaza in poarta, iar sub atacurile sterile ale belgienilor, remarc doar episodul amuzant legat de spuma de demarcare ce s-a dizolvat instant (probabil un produs made in China). 



Suporterii belgieni (inghesuiti intre paharele cu bere) incep sa-si piarda rabdarea. 
La fel si selectionerul Marc Wilmots si-i arunca in teren, plin de draci (rosii, normal!), pe diavolii Fellaini (doamne ce caciula are asta!) si Mertens. 
A fost mutarea inspirata ce a adus normalitatea in teren si dezamagirea algerienilor (ce tupeu fantastic de a visa la un rezultat de exceptie!).   
Caciulatul reia din sase metri,  la doar 5’ de la intrarea in teren, o centrare a lui De Bruyne, iar dracusorul lui Napoli (Mertens) finalizeaza un contraatac de effect in 80’.

2-1 pentru Belgia!

Brazilia - Mexic 0 - 0

Sau meciul alb, dar plin de culoare emotionala. In tribune si pe teren.
Momentul de la intonarea imnurilor, a insemnat o mostra de mandrie nationala de ambele tabere.
Pentru ca atat mexicanii cat si brazilienii au impresionat prin sinceritatea si bucuria puse in slujba unei unitati cu adevarat nationale.
Indes rusinat capul intre umeri si mai desfac o bere. Poate si viitorul nostru este aproape.....
Cuvintele se ridica doar pana la inaltimea mijlocasului Valbuena (francezul bre, de nu incape in cadrul abtibildului Panini!) pentru a descrie interpretarea acapella a imnului de catre suporterii braziliei.
Emotia cuprinde intreaga asistenta. Neymar plange.

Eu inghit dopul...Ajuta la digestie!
Partida, desfasurata intr-un ritm alert, a reprezentat o buna propaganda fotbalistica. Iar scorul nul s-a datorat in cea mai mare masura ingerului pazitor al buturilor mexicane: Ochoa

Din spirit latin, hazul de necaz al brazilienilor s-a grabit sa apara si pentru a motiva insuccesul formatiei carioca.

Ultima partida (Rusia - Coreea S 1-1), rezumat vazut la cafeaua de dimineata, a surprins printr-un ritm bun. Iar tricourile visinii au nascut dragi nostalgii.