vineri, 20 iunie 2014

World Cup 2014 - Ziua 8

Columbia - Coasta de Fildes 

Cele doar 15 gr Celsius de la ora startului partidei, m-au convins sa apelez la resursele celor din patria lui "tiki-kaka". 
Ei sigur nu au motive sa mai sarbatoreasca, ba chiar mai mult pastrez indoieli reale ca aeroportul destinatiei lor este Madrid. 
Recomandabil de altfel, pentru ca umilinta sa fie digerata de suporterii iberici - deveniti intre timp adevarati toreadori. 

Desfac deci o sticla de Sangria. Dau tonul celor 2 imnuri. 
Raman solem in picioare, miscat de emotia si drama lui Serey Die....


Ocazie de a-mi aminti de lacrimile visinii ale lui Vladimir Bozovic si de faptul ca fotbalul inseamna mai mult decat un sport. 

Inceputul pare animat mai mult in tribune. 
Spiritul latin, trezit de licoarea din peninsula, ma face sa obtin cateva numere de telefon ale columbiencelor din tribuna. Tot de acolo vine ironia si invitatia la jocul in care conteaza golurile: 

Fara efect insa pana la pauza. 
In 60' intra Drogba. Sigur se va inscrie de acum. 
Scutur ultima picatura din sticla. Golurile lui James Rodriguez (64') si Quintero (70') ma gasesc aproape logodit cu Talia, Isabella, Alejandra si María Fernanda. Ce-s prost sa le spun ceva de "dna Veronica"? 



Aproape ca nu ma mai intereseaza de golul africanilor inscris de Gervinho (73'). Spun aproape, pentru ca amintindu-mi de pronosticul meu (2-1 Columbia), contribui imaginar pe covorul din sufragerie la degajarile si tragerile de timp pana la final: Columbia - Coasta de Fildes 2 -1

Uruguay - Anglia 

Dezastrul avea sa fie anuntat inca din partida de deschidere, unde selectionata de tineri huligani englezi a fost invinsa la lovituri de departajare tip Molotiv de cea carioca. 
Meciul s-a disputat pe strazile din Sao Paulo, de unde 10 dintre saxoni au fost transferati direct la spital. 


Infrangerea ii determina pe cei de la Daily Telegraph sa-i trimita lui Roy Hodgson un e-mail. 

Banuiesc ca mosul nu-l observa in inbox, pentru ca sud-americanii inscriu prin citatul Suarez (39'). De partea cealalta Rooney rateaza din toate pozitiile. Regina face o criza de hipertensiune si-l suna pe Hodgson.
Cu efect abia dupa 1923 de apeluri ratate: Rooney egaleaza in 75'.  
Partida se relanseaza.
Pret de 9', pentru ca Suarez dupa ce a muscat mana Reginei o mai impinge si pe scari. Lacrimi de bucurie. Ma refer la bucuria golului, nu la rostogolirea monarhului:

Finalul partidei e incendiar. 
Ma ard la degete. Aprind o noua tigara. 
Deja in coltul gurii numar 3. 
Zaresc prin fumul gros urcarea in careul advers a ghinionistului Hart.Fara efect. 
Hodgson citeste mail-ul celor de la Telegraph.
Finalul emotioneaza prin intoarcerea gestului de consolare a eroului partidei fata de capitanul sau. Actual. 

Daca si viitor, ramane la decizia Reginei.
Uruguay - Anglia 2-1

Japonia - GreciaSau meciul in care pana si locatarii de pe Olimp i-au parasit pe greci. Katsouranis (38') este eliminat si pleaca direct la aeroport. 
Sa negocieze pretul biletelor pentru ambele delegatii.
Scor final: Japonia - Grecia 0 - 0