sâmbătă, 8 august 2020

Banii sunt hârtii...

 

Pancone este din nou pe punctul de a se despărți de Rapid. Nu este pentru prima dată. Cu siguranță nu va fi nici ultima, așa cum știm noi că s-au desfăşurat cei nu mai puțin 23 de ani de fotbal petrcuti în Giuleşti.

Acum Pancu al nostru pleacă să antreneze Poli Iași, echipa orașului său natal de la care a făcut pasul spre fotbalul mare și către destinul sufletului său.

La fel precum noi toți ce suntem recunoscuţi pentru patima cu care ne iubim clubul drag, mai mult decât o echipă. 

Urcăm spre cele mai înalte creste ale Fericirii, ca apoi să fim aruncați în hăul dezamăgirilor, tristeților și al reproşurilor. 

Din totdeauna ne-am dovedit veșnic îndrăgostiți și tocmai acesta a fost farmecul nostru, iar Pancone a dovedit de multe ori acest ataşament.

Daniel Pancu ar fi putut avea în conturi peste 1,5 milioane de euro doar dacă nu ceda tentaţiei şi rugăminţilor să se întoarcă în Giuleşti să mai dea o mână de ajutor.

O dată şi încă o dată, şi încă o dată ...

O socoteală fugară a banilor din contractele pe care Pancone le avea la echipele pentru care juca şi la care a renunţat pentru a se întoarce la Rapid arată că Idolul Nostru putea să fie mai bogat cu 1,4 milioane de euro dacă acceptă situaţia de la clubul respectiv şi nu-l interesa să joace neapărat, ci să-şi primească salariul. 

Pe lângă această sumă, Pancone a mai renunţat 75.000 de euro din banii care i se cuveneau, pe vremea patronatului lui George Copos, iar acum renunţă la alți 120.000 de euro.

În 2017, Pancone a decis să-şi continue cariera doar pentru a ajuta Rapidul, alături de Nico, să renască şi s-a retras un an mai târziu. 

Pe Giuleşti, în faţa unui public care l-a făcut să plângă.

Banii sunt doar hârtii zburătoare, Iubirea noastră nu va fi niciodată de vânzare.

Ne dor, dar acceptăm despărțirile, fie cât de multe, pentru că știm cât de pătimașe și magice vor fi regasirile.

Mulțumim, Pancone!!!

Ai avut dreptate, atunci pe 30 mai 2013...poate suntem foarte aproape de Liga 1, însă cu siguranță suntem mult mai puternici.

FzR!!