duminică, 5 iulie 2020

Pe protocol

În ședința Comitetului Executiv al AMFB s-a decis ca jocurile de baraj pentru ocuparea celui de-al patrulea loc în play-off-ul Ligii a 4-a, cât și jocurile din play-off care urmau să decidă campioana din acest an să aibă loc doar dacă se vor putea juca fără măsurile suplimentare prevăzute de protocolul medical impus de Ministerele Sănătății și Tineretului și Sportului.
Cum măsurile de relaxare nu au fost îmbunătățite începând cu 1 iulie, fiindcă tot mai multe persoane au fost depistate pozitiv în ultima perioadă, deci vor rămâne în acest stadiu cel puțin până la dată de 15 iulie, iar cum perioada în care fusese programat play-off-ul este de 16-26 iulie, atunci este aproape imposibil de desfășurat această competiție care stabilește campioana Bucureștiului, cât și reprezentanta la barajul pentru promovare în Liga 3.
În consecință csa 5teaua va fi desemnată campioană a ligii a 4-a București și-i va rămâne să se concentreze pe mini-turneul în care va întâlni reprezentantele județelor Ialomița și Giurgiu pentru a încheia pe primul loc și a accede, în sfârșit, în Liga 3. Cel mai probabil, aceste meciuri vor avea loc la începutul lunii august.
Îmi este evident faptul că, în condițiile în care la nivelul Bucureștiului se organizează în acest moment manifestări sportive, tocmai pentru cele din liga a 4-a nu pot fi îndeplinite protocoalele Ministerelui Sănătății și Tineretului și Sportului.
Clasamentul înainte de această ședință de taină arăta astfel:
Covidescu, ultima achiziție a csa 5teaua UM 02301, marchează și califică formația militară la mini-turneul de promovare în liga a 3-a.
Cum starea de alertă continuă cu succes pe aceste meleaguri nu m-ar mira o decizie de a trece "pe protocol" punctele obținute de "viteziști" și a le fi "transferate" în liga imediat superioară a sezonului următor.
Vestea proastă este că adevărul acestei promovări nu va fi uitat.
Iar istoria nu-i va mai considera pe "campionii Europei", nici măcar o campioană a Bucureștiului.

FzR!!