duminică, 1 noiembrie 2020

Seen

Sean Connery a dat ieri în somn, " seen " lumii din Ceruri.
Vestea a circulat RAPID nu numai în lumea cinematografiei, ci și în cea a fotbalului (cum altfel?), marele actor fiind și un fost fotbalist.

Lumea fotbalului, cea în care "ne consumăm" pasiunile neapreciate de lumea (a)normală, a reacționat prompt:

" Sean Connery, un mare actor, un om fascinant, cult și un idol. Rămâne o icoană a cinematografiei și o mărturie a unui unic și irepetabil James Bond. Sunt alături de toată familia să", a scris patronul lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, pe rețelele de socializare.

" Un curcubeu a apărut asupra NDP după anunțul trist al probabil celui mai faimos fotbalist al nostru și unul dintre cele mai cunoscute personalități scoțiene din toate timpurile. Dorim să oferim cele mai profunde condoleanțe familiei sale. Odihnește-te în pace, Sean ", a fost comunicatul fostului său club, Bonnyrigg Rose Athletic, acolo unde Connery a jucat în anii 50.

În 1951, Sean Connery a înscris un gol superb pentru Bonnyrigg Rose Athletic împotriva celor de la Broxburn Athletic, într-un meci din Scottish Junior Cup, cu un șut de la 27 de metri, așa cum scriau publicațiile vremii, care menționau faptul că reputatul actor evolua pe postul de aripă dreapta și ieșea în evidență datorită înălțimii sale.

Echipa sa, care a pierdut cu 1-3, evolua în ligile inferioare scoțiene la acea vreme.

Apoi Sean a participat la un trial al clubului East Five, din Liga a treia scoțiană, însă a urmat o ofertă de la Manchester United, despre care Connery a povestit în 2005: 

" Eu chiar voiam să accept, pentru că iubeam fotbalul. Dar am realizat că un fotbalist de clasă putea fi în apogeu la 30 de ani, iar eu aveam 23 ".

Cel care a pus ochii pe Connery a fost managerul de la acea vreme a lui Manchester United, Matt Busby, care l-a observat pe Sean jucând împotriva unei echipe locale din Manchester, într-un turneu. 

Imediat Busby i-a făcut o ofertă de 25 de lire sterline pe săptămână, însă jucătorul a refuzat.

La 23 " banii sunt hârtii zburătoare ", nu?

Iar ligile inferioare ne fac mai frumoși și mai înțelepți, nu?

La mare distanță în ani, după ce s-a lăsat de fotbal, Sean Connery a fost vocea narativă pentru filmul oficial al Cupei Mondiale din 1982, primul meu mondial trăit prin ochii de copil

Dovada că sufletul nu se desparte niciodată de Iubire.

Sean Connery a fost decretat cel mai bun Agent 007.

Noi, pentru Rapidul Nostru, încă mai ezităm între 003 și 005.

Dincolo de veștile triste, rămâne însă Iubirea, Pasiunea și Povestea fără de Sfârșit.

Două vieți din care, noi ce ne încăpățânam aici pe acest pământ să mai sperăm într-o lume mai bună, cu siguranță avem ce învăța.

Și cărora trebuie cel puțin să le fim recunoscători pentru că le suntem contemporani.

Mulțumim, Sean Connery!

FzR!!