marți, 9 iunie 2020

TAS ist das?

Avocatul " Bătrânei Doamne" a făcut astăzi anunțul: 
"Alături de clubul UTA Arad, ne face plăcere să anunțăm faptul că am transmis astăzi Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausssane cererea de arbitrare și apelul detaliat în afacerea AFC UTA Aarad vs Federația Română de Fotbal. Apelul a fost înregistrat și a primit număr de dosar în această după amiază.
Obiectivul acestui demers juridic este acela de anulare a decizie de înjumătățire a punctelor câștigate pe teren în timpul primelor 24 de runde din sezonul regulat, astfel încât în playoff-ul ce va debuta pe 4 iulie 2020 clubul UTA să beneficieze de un avans de 11 puncte.  
Argumentele acestui demers legal se axează pe valorizarea principiului meritului sportiv, combaterea unor decizii nestatutare și a caracterului discriminatoriu, arbitrar și singular al soluției adoptate în cauză de Federația Română de Fotbal.", a fost o parte din mesajul avocatului.
De ani buni ne căutăm dreptate "în afară" fără a ne întreba dacă Tribunalul de la Lausssane judecă în interesul echipelor aflate în litigiu sau considerate nedreptățite.
Încercând să nu mă mai repet, acum 7 ani același Tribunal a decis promovarea Rapidului în prima liga că apoi după câteva meciuri să decidă retrogradarea ei. 
Taxa de judecată, strânsă cu greu de suporteri, undeva în jurul a sumei de 6000 de euro, a fost însă încasată de capetele luminate ale juriștilor din țara Cantoanelor.
Rapidul a retrogradat atunci pornind poate cea mai furtunoasă perioadă a istoriei sale.
Dacă "pe plan intern", prejudiciul provocat a fost de aproximativ 3,4 mil euro ( suma ce urma a fi încasată pe drepturile de televiziune, exact 10% ale datoriei de la masa credală ), pe plan extern prejudiciul rămâne unul de moral și credibilitate față de un forum suprem.
Dorim însă succes adversarei noastre în demersul său și mai ales să nu se întrebe la sfârșitul procesului: " TAS ist das? ".
FzR!!